Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdictul în cazul morţii lui Ekeng: Mărturia medicului legist

ekeng

Drama de la finalul săptămânii trecute în urma căreia şi-a pierdut viaţa dinamovistul Patrick Ekeng a îndurerat o lume întreagă. Acum a venit rândul specialiştilor să dea un verdict preliminar.

Medicii legişti au o imagine provizorie despre situaţia fostului fotbalist, după ce i-au disecat inima. Fotbalistul Patrick Ekeng a căzut lat pe teren în timpul unui meci, vineri seara, iar la două ore după aceasta medicii i-au declarat decesul. Moartea fulgerătoare a sportivului a lăsat în urmă un şir nenumărat de întrebări. "Ceea ce era de aşteptat s-a adeverit la disecarea cordului. Toate îndoielile de la început, precum un posibil accident vascular cerebral, o posibilă înecare cu vomă şi aşa mai departe s-au exclus. Numai dacă nu o fi ceva toxicologic care să explice moartea. (...) Practic, după disecarea cordului fotbalistului, nu s-a găsit o altă cauză macroscopică. (...) Cred că ţine şi de nişte tulburări metabolice. Trebuie văzut. Colesterolul era la limita de sus. Avea nişte depuneri în jurul aortei, în coronare, iar colesterolul nu este normal să fie depus la vârsta asta. (...) Aşadar, vorbim de o inimă cu probleme. Motoraşul. De la început s-a văzut la autopsie. E clar că de aici a fost. Sunt multe aspecte funcţionale cu modificări mai nespecifice macroscopic. Rămâne ca, întregind cu restul analizelor şi cu microscopia să se stabilească exact cauza morţii. Dar concluzia este că acestui fotbalist i-a stat «ceasul» din cauza unei tulburări majore de ritm. Pe fondul unor tulburări metabolice. Putem, aşadar, să spunem că este o aritmie importantă, severă (n.r. - o tulburare majoră de ritm cardiac), precedată de o prăbuşire tensională, urmată de un stop cardiac. Fie n-a fost suficient resuscitat, fie nu a răspuns; sunt două variante", a declarat medicul legist pentru ziarulring.ro.

Citeşte şi: Victor Ponta continuă războiul cu Klaus Iohannis: Ce i-a putut spune preşedintelui

Concluzia legistului este, deocamdată, una provizorie: ”Avem, aşadar, situaţia care ţine de condiţia (n.r. - medicală) individului, avem situaţia medicului care a urmărit şi verificat sportivul şi toate controalele care s-au făcut şi avizele care s-au dat. Pentru că este imposibil să nu se fi observat nişte modificări. Şi se pune problema de ce i s-a dat aviz de joc. Şi, nu în ultimul rând, este resuscitarea care s-a desfăşurat în văzul lumii. Dar nimeni nu garantează dacă putea fi salvat sau nu. Dacă avea sau nu şanse în condiţiile în care se făcea resuscitarea. Şi asta din cauza modificărilor intime celulare. Rămâne să se stabilească acest lucru la analizele microscopice. Sunt modificări care nu-ţi opermit o concluzie definitivă doar macroscopică. Trebuie aşteptat şi rezultatul analizelor microscopice. Care mai durează”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.