Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdictul lui Băsescu despre incompatibilitatea lui Iohannis: Vom avea alegeri anticipate / VIDEO

iohannis basescu

Curtea Constituțională a decis marți că legea ANI, pe baza căreia se judecă incompatibilitatea lui Klaus Iohannis, este constituțională. Așadar, ÎCCJ, acolo unde se va judecaîn ianuarie dacă președintele Iohannis este sau nu compatibil, are temei pentru a da un verdict.

Victor Ponta spunea, în timpul campaniei prezidențiale ce-i drept, că ÎCCJ va menține decizia ANI, adică Iohannis va fi declarat incompatibli, deși președintele ales are hotărâre a Curții de Apel Alba Iulia care i-a dat câștig de cauză. Premierul și-a cerut, după alegeri, iertare pentru declarațiile sale pe care le-a pus pe seama campaniei electorale.

Președintele Traian Băsescu s-a pronunțat și el în această speță. Traian Băsescu a explicat că, în cazul lui Iohannis, nu este vorba despre un proces penal, care pe fondul imunității s-ar fi suspendat pe perioada exercitării mandatului, pe când în cazul imunității legea funcționează 'ca o ghilotină'. 'Taie și gata', a spus Traian Băsescu.

”Dacă se pronunță incompatibilitatea, mandatul încetează imediat. Asta pentru că, spre deosebire de un proces penal, datorită imunității președintelui, se suspendă pe perioada exercitării mandatului. Pe legea incompatibilităților, nu există suspendare. Ea e ca o ghilotină: taie și gata. Deci vom avea alegeri anticipate dacă domnul Iohannis pierde acest proces.”, spunea Băsescu pe 30 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.