Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VESTE BUNĂ: Cum se poate ajunge la eliminarea dependenței de fumat

facebook.com
fumat

Țigările cu un nivel scăzut de nicotină ar putea avea beneficii imense pentru reducerea numărului de fumători, potrivit unui studiu efectuat în Noua Zeelandă, ale cărui concluzii au fost publicate marți. De asemenea, cercetarea realizată la Universitatea din Auckland demontează temerile potrivit cărora persoanele care fumează țigări cu mai puțină nicotină vor fuma mai intens decât ceilalți, informează Xinhua.

Reducerea conținutului de nicotină din țigări are beneficii imense și dezavantaje minime prin faptul că le permite actualilor fumători să se lase de fumat și să îi împiedice pe tineri să devină dependenți de țigări, susțin autorii studiului.

Citește și: Asociația Anti-SIDA solicită măsuri pentru limitarea infecțiilor în rândul consumatorilor de droguri

''Fumatul continuă să afecteze sănătatea și viețile fumătorilor, existând o nevoie stringentă de a reducere rata fumatului în Noua Zeelandă și în multe locuri ale lumii'', susține profesor Chris Bullen, co-autor al studiului.

''Una dintre modalitățile de reducere a fumatului este ca acesta să dea mai puțină dependență prin reducerea considerabilă a nivelului de nicotină din tutun'', a completat specialistul.

''Abordarea noastră își dorește să întrerupă legătura dintre dependența de nicotină și utilizarea tutunului ars, ceea ce are efecte dăunătoare pentru sănătate'', a explicat Bullen.

Țigările cu un nivel scăzut de nicotină s-au dovedit benefice pentru actualii fumători — consumul total de nicotină a scăzut, la fel și gradul de dependență de fumat și numărul de țigări fumate pe zi. De asemenea, studiul subliniază că s-a observat o creștere a șanselor de renunțare la acest obicei, anunță Agerpres.

Bullen a adăugat că ''temerile că oamenii fumează astfel de țigări mai intens nu sunt susținute de dovezile studiului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.