Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru femeile musulmane: burkini poate fi purtat pe plajele din Nisa

nisa plaja burkini

Justiţia franceză a suspendat joi interdicţia de a purta burkini pe plajele din Nisa, argumentând că "emoţia provocată" de atentatul sângeros comis pe 14 iulie în oraşul de pe Coasta de Azur nu justifică o asemenea decizie, relatează AFP.

După două săptămâni de polemici intense, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză, Consiliul de Stat, a hotărât vineri că burkini, costumul de baie purtat de femeile musulmane, nu reprezintă un risc pentru ordinea publică şi, prin urmare, nu poate fi interzis de către primari.

Citește și: 102 obiective ale Statului Islamic, neutralizate de avioanele de luptă franceze vara aceasta

În pofida acestei decizii, mai multe oraşe de pe litoralul francez, între care Nisa, Cannes şi Frejus (sud-est), au decis să menţină ordonanţele de interzicere a burkini.

"Emoţia şi îngrijorările legate de atentatele teroriste, în special de atacul comis la Nisa pe 14 iulie, nu sunt suficiente pentru a justifica din punct de vedere legal măsura de interdicţie" luată la Nisa, a afirmat joi tribunalul administrativ al oraşului.

"Primarul nu poate, fără a-şi depăşi competenţele, să adopte dispoziţii care să interzică accesul la plajă şi la îmbăiere atât timp cât acestea nu sunt bazate pe riscuri dovedite pentru ordinea publică, nici pe încălcări ale igienei, decenţei sau a securităţii îmbăierii", a adăugat tribunalul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.