Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste MINUNATĂ pentru români: Când va avea loc următoarea vacanță

www.maramedia.ro
fericire, smiley

Deși vacanţa de 1 mai abia s-a încheiat, pe români îi așteaptă noi zile libere, la începutul lunii viitoare. Chiar dacă elevii s-au aflat în vacanţă mai bine de două săptămâni, din 15 aprilie şi până în 2 mai, aceasta nu a fost ultima vacanţă înainte de cea de vară, pentru că la începutul lunii iunie se vor bucura, împreună cu cei care lucrează la buget, de câteva zile libere, anunță Mediafax.

Mai precis, zilele de 1 iunie (joi), zi liberă legală, şi 5 iunie (luni), declarată zi liberă pentru că este a doua zi de Rusalii, ar putea fi unite cu cea de vineri, 2 iunie, situaţie în care vor fi 5 zile consecutive (joi-luni) de care românii se pot bucura.

Citește și: Previziuni DURE despre impozitul pe gospodărie: Familii executate SILIT și găuri în buget

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.