Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste șoc pentru Udrea: Doar 5% din pmp-iști mai cred în ea

udrea

Trebuie să fie un adevărat șoc să construiești un partid, să îl reprezinți ca și candidat la funcția supremă în stat și apoi să te vezi aruncat la gunoi. Doar aproximativ 5% din activul PMP o mai susține pe Elena Udrea, fostul șef al PMP - anunțul (într-un interviu pentru RL) a fost făcut de Prim-vicepreședintele PMP, eurodeputatul Siegfried Mureșan, membru al Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European, el însuși un fost apropiat al fostului ministru al Dezvoltării cercetat acum în arest de procurorii pentru acte de corupție.

*****

Ați avut ocazia să o cunoașteți bine pe Elena Udrea?

S.M.: Nu, mult mai puțin bine decât mulți oameni politici din alte partide. Evident că ne-am văzut, ne-am întâlnit la acțiuni de partid, în campania electorală pentru europarlamentare. În campania pentru prezidențiale eu am considerat normal să nu mă dezic de partidul care cu doar trei luni înainte făcuse campanie pentru mine, înainte de alegerile europarlamentare.

Ați fost de acord cu ceea ce s-a întâmplat cu prezidențiabilul PMP: la început a fost desemnat Cristian Diaconescu și apoi Elena Udrea i-a luat locul printr-o mișcare controversată?

S.M.: Pentru mine e evident că dl Cristian Diaconescu ar fi fost un candidat foarte bun, care ar fi obținut un scor onorabil, scor care fi putut fi o bază bună de pornire pentru construcția partidului. În august 2014, în PMP a fost majoritate în favoarea candidaturii Elenei Udrea. După alegerile prezidențiale, tot o majoritate, covârșitoare, a înțeles că această candidatură a Elenei Udrea a fost o greșeală. Un om politic trebuie să simtă oamenii, să înțeleagă ce cred despre el. Oamenii care au fost în jurul ei, care nu vor fi niciodată suspectați de fapte de corupție, spun că a făcut lucruri bune ca ministru, dar în percepția oamenilor ea are o cu totul altă imagine. În noiembrie 2014, după prezidențiale, majoritatea celor din PMP credeau că a fost o eroare această candidatură.

Cei care au fost pro candidatura Elenei Udrea la prezidențiale mizau pe charisma ei sau pe fondurile de care dispunea?

S.M.: Nu știu. De ce i-ar fi interesat pe ei finanțarea campaniei, că doar nu era campania lor? Unii au susținut-o din convingere, alții au fost pătimași, câțiva o mai susțin și azi, dar sunt probabil în jur de 5 la sută din PMP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.