Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proasta pentru Iohannis! Se cere demisia unui consilier prezidential

Andrei Muraru

Presedintele Klaus Iohannis nici n-a apucat bine sa isi numeasca oficial consilierii prezidentiali in functie ca deja unuia dintre ei i se cere demisia.

Dupa ce consilierul prezidential Dan Mihalache a fost contestat de multi, chiar dinainte de a fi numit oficial in functie, acum consilierul prezidential Andrei Muraru a intrat in vizorul lui Vladimir Tismaneanu care ii cere demisia.

Tismaneanu reia sambata criticile la adresa decorarii lui Octav Bjoza de catre presedintele Klaus Iohannis si considera ca persoana responsabila pentru acest gest ar fi de fapt Andrei Muraru, caruia ii cere demisia.

"Aflu că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, a stârnit reacția critică a Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Pe bună dreptate. Trăim in secolul al XXI-lea, stim ce-a insemnat totalitarismul. Prețuirea publica pentru pseudo-moralitatea unor mișcări terorist-demonice (comunismul si fascismul) nu poate face parte din pedagogia democratică. Nimeni nu poate interzice cuiva să prețuiască pe cine are chef. Dar un stat democratic nu legitimează, prin cea mai inaltă distincție a sa, asemenea opțiuni.

(...) Este vorba de o gafă extrem de gravă care probează incompetența crasă a consilierului care a facut propunerea de decorare. In mod normal, acel consilier prezidential, cel mai probabil Andrei Muraru, ar trebui să-și depuna neintârziat demisia de onoare. Nu doar pentru a micsora pagubele pentru imaginea noului președinte al României, ci și ca expresie publică, fără urmă de ambiguitate, a căinței pentru consternanta sa gafă morală", a precizat Tismaneanu intr-un articol pentru evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.