Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste PROASTĂ pentru români! Guvernul vrea să crească impozitarea pentru un milion de angajaţi. Când s-ar putea aplica noua măsură

taxe impozite

Guvernul vrea să crească impozitarea pentru un milion de angajaţi cu contracte de muncă în regim part-time, începând cu luna august, aşa cum sunt impozitate contractele de muncă cu normă întreagă şi cu salariul minim pe economie.

Există companii care angajează oameni pe contracte cu normă parţială pentru a evita plata unor taxe, dar care în realitate folosesc forţa de muncă cu program full-time, informează ZF.

Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de sesizare a Curţii Europene de Justiţiei: Activista turcă Nalan Oral rămâne în arest

„Statul, prin ANAF şi prin ITM, are instrumente prin care să îi iden­tifice pe cei care nu res­pectă legea, iar taxarea tu­turor celor care folosesc an­ga­jaţi part-time, inclu­siv a celor care o folo­sesc le­gal, este abuzivă. Este in­corect, este o măsură a ne­pu­tinţei organelor de control de a-i putea sacţiona pe acei ope­ra­tori care nu respectă legis­laţia în do­me­niul muncii part-time", a spus Dragoş Petres­cu, antre­pre­no­rul care con­tro­lează re­ţeaua de res­tau­rante City Grill.

Potrivit unui calcul al ZF, încasările la bugetul de stat odată cu majorarea taxă­rii contractelor în regim part time ar putea creşte cu valori cu­prinse între 2,5 şi 7,6 mi­liarde de lei pe an.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.