Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste PROASTĂ pentru românii care voiau să cumpere locuinţe noi FĂRĂ TVA

agerpres
bloc apartamente

Românii care intenţionau să cumpere locuinţe noi fără să mai plătească TVA, începând din această lună, mai au de aşteptat. Pentru a pune în aplicare promisiunile din programul electoral al PSD, mai precis, TVA zero la cumpărarea de locuinţe de la dezvoltatori, Executivul are nevoie de aprobarea Comisiei Europene, în caz contrar riscă să fie sancţionată. Promisiunea trebuia pusă în aplicare începând cu luna martie.

Eliminarea TVA pentru vânzarea locuinţelor a fost promisă de PSD în campania electorală şi urmează să fie dezbătută de Parlament, apoi fiind solicitată aprobarea Comisiei Europene, anunță Romaniatv.net.

Citește și: Bani 'FĂRĂ NUMĂR' pentru autoritățile locale: Ce se întâmplă cu ordonanța 9

Guvernul va sustine proiectul de eliminare a taxei pe valoare adaugata in cazul locuintelor pentru ca - spune premierul - masura va incuraja piata imobiliara. "TVA-ul zero pentru constructia de locuinte pentru persoane fizice, chiar daca pare un minus in prima faza la incasarile de TVA, daca stai sa calculezi efectele secundare (...) sunt pe plus", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

TVA-ul poate fi redus la zero doar cu acordul Comisiei Europene. Alte state care au facut-o asta fara sa ceara voie au fost sanctionate.

O implementare în forma actuală, fără obţinerea aprobării (derogare din partea) Comisiei Europene, atrage inclusiv riscul declanşării procedurii de infringement împotriva României.

Pana atunci, cei care vor sa-si cumpere apartamente si case se uita la preturi si-si fac socoteli. Acum TVA este 5% pentru locuintele noi, din programul prima casa cu preturi sub 100.000 euro. Aceasta reducere de TVA de la 19% la 5% e aplicata o singura data pentru un cumparator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.