Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste teribilă pentru șoferii români: Cum vor plăti mai mult, conform noii taxe auto pregătită de Guvern

www.republikanews.ro
trafic blocat, DN 1A, mașini

Noua taxă auto pe care Guvernul o pregăteşte nu vine cu vești bune pentru șoferii români. Aceasta se va aplică pentru toate maşinile aflate în circulaţie şi va fi calculată pe baza normei de poluare şi a numărului de kilometri. Practic, în fiecare an, pe măsură ce maşină se învecheşte, posesorii de vehicule vor plăti din ce în ce mai mult.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au constatat că în 7 luni, de când au taxa auto a fost eliminată, în țară au ajuns mai multe mașini vechi, în timp ce încasările la buget au scăzut dramatic.

Citește și: Un renumit lanț de supermarket-uri spune ADIO României: Anunțul unui mare retailer

Toţi cei care au o maşină vor fi taxaţi din nou de anul viitor.

“Să fie pe toată durata de funcţionare a maşinii, în funcţie de numărul de kilometri pe care tu îi parcurgi. Şi lucrul acesta se poate face într-o anumită perioada de timp, la o anumită perioada de timp şi asta să te determine la un moment dat să-ţi schimbi maşină”, a declarat ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, conform Știrileprotv.ro.

Ministrul evita să spună clar ce formulă va fi aleasă pentru nouă taxa.

Vechea taxa auto se calcula pe baza normei de poluare şi a anului de fabricaţie, plus capacitatea cilindrică. Cert este că eliminarea ei a avut un impact imediat.

Avem cel mai vechi parc auto din istoria măsurătorilor făcute în ultimii 10 ani în România. Vârstă medie a maşinilor a trecut de 13 ani, iar în 2007 această era de doar 8 ani.

Citește și: Comisia Europeană publică cifrele DEZASTRULUI prevestit de Victor Ponta

De ce asta? Pentru că de la 1 februarie de când a fost eliminată taxa auto, în România s-au înmatriculat nu mai puţin de 350 de mii de maşini aduse de afară. Majoritatea Euro 2 şi Euro 3.

Programul Rabla a fost prelungit până la finalul anului şi suplimentat cu încă 4.000 de tichete. Are o viteză de reînnoire a parcului auto de 25.000 de maşini pe an, de 20 de ori mai mică decât viteză de populare a României cu rable aduse din Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.