Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste tristă din Valea Jiului. Al treilea miner surprins de surparea din Mina Lupeni a murit. Primul scos e în comă indusă, iar doilea a ieșit pe picioarele lui

AGERPRES
mina

Salvatorii au reușit să ajungă și la cel de-al treilea miner blocat în mina de la Lupeni, însă acesta nu are semne vitale, nu are puls, a declarat vineri dimineața, la Lupeni, ministrul Energiei, Toma Petcu.

"Din păcate, trebuie să dăm și o veste pe care nu ne-am fi dorit-o: al treilea miner implicat în accidentul subteran din mina Lupeni nu a supraviețuit. A fost găsit de salvatori fără suflare și nu a răspuns manevrelor de resuscitare(..) Medicii de pe ambulanță vor face analiza și vor constata decesul. Avem pregătit și IML. Am făcut tot ce este posibil ca și cel de-al treilea să fie scos în condiții de siguranță la suprafață. Nu a fost acest lucru posibil și o să se constate de către medicina legală de ce nu a fost posibil și cum a survenit decesul. Din momentul în care medicii vor comunica oficial că este decedat, principalul nostru obiectiv este de asigurare a unei înmormântări propice și adecvate. În al doilea rând, un sprijin moral și material pentru familie, un sprijin care este prevăzut și în contractul colectiv de muncă la nivelul companiei. Din momentul confirmării decesului, principala noastră prioritate este familia", a spus ministrul Energiei.

Potrivit acestuia, minerul decedat, al cărui corp a fost adus la suprafață în jurul orei 4:30, prezintă traumatisme, "dar nu se știe exact dacă ele sunt cauza morții".

"O să vedem ce spun medicii de pe ambulanță. O cauză mai exactă probabil vor comunica cei de la IML, care vor efectua autopsia, care este obligatorie în această situație", a precizat Petcu.

Cel de-al doilea miner care fusese blocat în mina de la Lupeni a fost adus la suprafață vineri în jurul orei 2:40, fiind preluat de echipajul SMURD pentru primele îngrijiri.

Minerul, în vârstă de 39 de ani, va fi transportat la spital pentru investigații, însă, potrivit ministrului Energiei, se pare că rănile sale nu sunt foarte grave.

Primul miner, în vârstă de 44 de ani, a fost scos din subteran la ora 1:30 și a fost preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spitalul Floreasca din Capitală. El se află acum în comă indusă din cauza rănilor suferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.