Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste URIAȘĂ din Parlament: s-a adoptat legea împotriva ambroziei. Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care nu o înlătură

ambrozia

Ambrozia este una dintre plantele care provoacă o alergie severă care se manifestă prin strănut repetat, scurgeri nazale abundente, mâncărimi ale pielii și ochilor sau mici puncte roșii care apar pe mâini. Senatul a adoptat o lege prin care toți proprietarii de terenuri vor fi obligați să înlăture ambrozia cel puțin o dată pe an, în caz contrar riscă amenzi usturătoare.

Senatul a adoptat legea cu 78 de voturi pentru și nici unul împotrivă. Senatul este prima Cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaților.

Citește și: SURSE - Scârtâie coaliția: nervi întinși la maxim între PSD și ALDE

Potrivit legii, cei care dețin terenuri trebuie să distruga cel puțin o dată pe an ambrozia de pe el. Altfel riscă amenzi între 750 și 5000 de lei - în cazul persoanelor fizice - și între 5000 și 20.000 de lei, în cazul celor juridice. Verificările ar urma să fie făcute de inspectori ai primăriilor, Direcțiilor pentru Agricultură, Gărzii de Mediu sau APIA.

Ambrozia creşte peste tot: în parcuri, pe marginea drumului, pe cîmp sau între şinele de tren. Înfloreşte la începutul lunii august, iar polenul ei, pe care vântul îl poartă pe distanţe mari, provoacă alergii puternice.

Numărul celor alergici la ambrozie şi alte plante similare creşte anual în toată Europa.

”Cam 70 de milioane de europeni au la momentul actual simptome de rinită alergică și cam un sfert din ei au sensibilizare la una dintre buruieni. Lunile august și septembrie sunt cele mai severe. Simptomele de alergie la iarba pârloagelor – rinită alergică, conjunctivită sau astm. Există mai multe tratamente medicamentoase, fie sub formă de pastile sau spray-uri nazale care controlează simptomele”, susține Florin Popescu, șef alergologie, la Spitalul Malaxa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.