Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste URIAȘĂ pentru Grecia: UE o scapă de FALIMENT

grecia

Miniştrii de finanţe din zona euro, reuniţi joi în Luxemburg, au ajuns la un acord privind un ajutor de 8,5 miliarde de euro pentru Grecia, transmite DPA. Anunţul a fost făcut de ministrul olandez Jeroen Dijselbloem, preşedintele eurogrupului, informează agerpres.ro

Pentru a evita intrarea în insolvenţă în iulie, când ajung la scadenţă unele datorii externe, Grecia ar fi avut nevoie urgentă doar de şapte miliarde de euro.

IMAGINI NOI cu Cristian Boureanu: 'Omu' e ninja, iată dovada' / VIDEO


La reuniune a participat şi directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, care a anunţat că va cere consiliului de administraţie al Fondului să aprobe participarea la cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, informează France Presse. 

Creditorii internaţionali ai Greciei aveau până acum poziţii diferite faţă de al treilea pachet de salvare, deşi guvernul de la Atena a implementat mai multe măsuri de reformă în cei şapte ani de la impactul crizei financiare. FMI considera că mai trebuie şterse o parte din datoriile Greciei. Joi, comisarul european pentru economie Pierre Moscovici a declarat, potrivit AFP: "Am reuşit să găsim un acord global care va permite Greciei să lase în urmă o perioadă atât de dificilă". 

Pe 22 mai, miniştrii de finanţe din zona euro nu au reuşit să adopte un punct de vedere comun şi au amânat pentru iunie decizia privind o nouă tranşă de împrumut către Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.