Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea bună primită de Simona Halep, după ce a fost testată pozitiv: 'Nu a folosit substanțe mascante'

FRT
Simona Halep

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, a dezvăluit că fostul lider mondial nu a folosit "substanțe mascante", în încercarea de a ascunde folosirea Roxadustatului.

Simona Halep a avut probleme cu tiroida, motiv pentru care a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox. Acest medicament nu poate fi însă încadrat la "substanțe mascante", susține Paul Ciucur.

"Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii. Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice", a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport.

Faza de investigație în cazul Simonei Halep a luat sfârșit, iar fostul lider mondial are la dispoziție 20 de zile pentru a-și decide următorul pas.

Cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, au explicat că sportiva poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării.

Avocatul Paul Ciucur nu exclude ca jucătoarea din Constanța să fie ținta unei răzbunări.

"Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.", a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR.

Dan Mihai, celălalt avocat român de la Sport Resolutions, nu exclude contaminarea prin mâncare, așa cum a fost și cazul Sarei Errani, care a scăpat cu numai 10 luni suspendare după ce a spus că a preparat pastele în vasele folosite de o rudă, bolnavă de cancer.

"Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.", a declarat Dan Mihai.

"Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată.", a mai afirmat Paul Ciucur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.