Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea care-i va bucura pe toţi bicicliştii. Tranzacţia anului în domeniu

Biciclete

Vestea anului pentru biciclişti vine de la Compania Network One Distri­bu­tion (NOD), cel mai mare distri­buitor de echipamente IT&C de pe pia­ţa locală, deţinut de antreprenorul Iulian Stanciu, proprietarul Emag. Acesta a devenit acţionarul majoritar al producătorului local de biciclete Pegas şi are în plan investiţii care includ şi deschiderea unei fabrici.

„Am preluat un pachet de 51,67% din acţiunile companiei Atelierele Pegas“, a declarat pentru ZF Andrei Militaru, director de dez­vol­tare în cadrul NOD - managerul care con­duce divizia de branduri pro­prii a firmei. Achiziţia este parte a stra­tegiei de expansiune a acestei di­vizii, care include branduri precum Heinner (electrocasnice) sau Serioux (produse IT) şi care va genera venituri de peste 135 mil. lei (30 mil. euro) în 2015 pentru NOD. Anul tre­cut, NOD a avut afaceri de 930 mil. lei.

În prima etapă, NOD va investi 3 mil. euro pentru dezvoltarea şi extin­derea gamei de produse a Pegas, cu obiectivul ca peste trei ani vânzările să fie de 25.000 de unităţi pe an, de zece ori mai mari decât cele din 2015. După 2018, Pegas are în plan con­strucţia unei fabrici în România, bugetul estimat fiind de „minimum“ 5 mil. euro.

Andrei Botescu, cel care era până acum principalul acţionar şi directorul general al Pegas, afirmă că obiectivul după deschiderea fabricii este să ajungă din nou la pro­ducţia de vârf înregistrată în perioada comunistă, de 300.000 de biciclete pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.