Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bombă pentru tricolori: În ce divizie valorică vor evolua în noua competiție inventată de UEFA! Cu ce echipe se vor bate

www.frf.ro
Ciprian Deac, Ovidiu Hoban, Țucudea națională

UEFA a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, componenţa celor patru divizii valorice pentru Liga Naţiunilor, pe baza coeficientului naţional de la încheierea grupelor europene de calificare la Cupa Mondială din 2018.

România va evolua în divizia C, din care fac parte şi Ungaria, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia şi Lituania.

Citește și: Au BĂTUT palma! Cine a cumpărat o CUNOSCUTĂ televiziune din România

Echipele vor fi împărţite în trei grupe de patru selecţionate şi una de trei. Câştigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D. Cele mai bune patru echipe care nu obţin calificarea la Euro-2020 vor juca un baraj în martie 2020, la care se va pune în joc un loc la turneul final, anunță News.ro.

În divizia A vor juca Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Anglia, Elveţia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia şi Olanda. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe.

În divizia B vor evolua Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herţegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia şi Turcia, de asemenea în patru grupe de câte trei echipe.

Citește și: S-au tras la sorți meciurile din 16-imile Cupei României: FCSB merge la Cluj, Dinamo se deplasează în Moldova! Derby la Timișoara

Divizia D va fi formată din Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino şi Gibraltar (patru grupe de câte patru).

Liga Naţiunilor este o competiţie destinată echipelor naţionale, care va înlocui în mare parte meciurile amicale. Faza grupelor va avea loc din septembrie 2018 până în noiembrie 2018, iar Final Four (numai pentru Divizia A) în iunie 2019. Câştigătoarele grupelor din Diviziile B, C, D promovează, echipele clasate pe ultimele locuri în fiecare grupă în Diviziile A, B, C retrogradează. Ierarhia Ligii Naţiunilor va oferi capii de serie la preliminariile europene ale turneelor finale ale CE şi CM, dar şi patru din cele 24 de echipe participante la Euro-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.