Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti proaste pentru restanţieri: Ce păţeşti dacă nu îţi plăteşti facturile la timp

www.max-media.ro
intretinere

În prag de sărbători, românii care nu-şi plătesc facturile la timp primesc o veste proastă: a intrat în vigoare legea care permite executarea silită a restanţierilor fără o decizie a instanţei.

Prin Legea nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, „factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”. La utilităţi publice sunt încadrate: alimentarea cu apă şi canalizarea; alimentarea cu energie termică în sistem centralizat; salubrizarea localităţilor; iluminatul public; transportul public de călători. Cei care nu-şi vor achita în 45 de zile datoriile la apă, căldură sau gunoi se pot trezi cu poprire pe conturi.

Vezi şi: 'Vocea' PNL, împotriva Coaliţiei pentru Familie: 'Nimeni nu are dreptul...'

Potrivit RTV, noua lege vine cu o veste bună mai ales pentru cei care stau la bloc şi care au vecini rău-platnici, din cauza cărora rămân de multe ori fără apă caldă şi căldură. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să se adune, să dea în judecată acel vecin, să aştepte apoi un proces pentru ca rău-platnicul să fie executat silit.

O altă modificare se referă la termenul de achitare a facturilor. Dacă până acum aceste facturi trebuiau plătite în 15 zile lucrătoare din momentul în care se primea factura, potrivit noii legi acestea vor fi plătite în 15 zile calendaristice de la data emiterii facturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.