Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicecancelarul german speră că Trump nu-şi va putea pune în practică unele intenţii

www.dailymail.co.uk
donald trump agenti secreti

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel i-a cerut luni Europei să aibă încredere în forţele proprii, după ce preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a estimat că şi alte ţări vor urma exemplul Marii Britanii şi vor părăsi Uniunea Europeană, oficialul german, care este şi ministru al economiei, luând totodată apărarea companiilor germane ameninţate de Trump în acelaşi interviu cu instituirea unor taxe vamale, consemnează agenţia EFE. 'Trebui să avem suficientă încredere în noi înşine, să nu adoptăm o atitudine supusă. Trebuie să ne apărăm poziţia cu încredere, nu doar germanii, ci toţi europenii. Nu îi suntem inferiori, noi avem cu ce contribui', a declarat Sigmar Gabriel publicaţiei Bild, referindu-se la interviul pe care Trump l-a acordat acesteia şi cotidianului britanic Times.

Totuşi, oficialul german a adăugat că nu trebuie subestimate opiniile exprimate de Donald Trump în acel interviu, mai ales cele care privesc UE şi NATO, Sigmar Gabriel insistând că Europa are nevoie de mai multă încredere în ea însăşi şi că ea trebuie să-şi apere interesele, în special în etapa actuală când este 'destul de slăbită'. Pe de altă parte, el a criticat intenţia lui Trump de a introduce o taxă vamală de 35% asupra importurilor de autoturisme germane pe motivul că în SUA ar fi prea multe maşini germane, iar în Germania prea puţine americane. Sigmar Gabriel i-a sugerat viitorului lider de la Casa Albă să ia măsuri pentru ca industria auto americană să realizeze maşini de mai bună calitate.

Totuşi, Sigmar Gabriel şi-a exprimat speranţa că Trump se va lovi de opoziţia Congresului şi nu va putea să-şi pună în practică multe dintre intenţiile sale. În interviul acordat publicaţiilor Times şi Bild, Donald Trump a estimat că Brexitul va fi un succes şi a anunţat că doreşte încheierea rapidă a unui acord comercial cu Marea Britanie. În opinia sa, şi alte ţări vor părăsi UE din cauza crizei migraţiei şi în această privinţă Trump a criticat-o pe Angela Merkel pentru că a comis "o eroare catastrofică" prin deschiderea graniţelor Germaniei unui număr foarte mare de imigranţi ilegali, conform Agerpres. "Cred cu adevărat că dacă ele (ţările UE) nu ar fi fost obligate să preia toţi refugiaţii, cu toate problemele care decurg, nu ar fi fost Brexit. Popoarele, oamenii îşi doresc propria lor identitate şi Regatul Unit şi-a dorit propria sa identitate", a explicat el decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.