Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PNL, scrisoare deschisă către Kelemen Hunor

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

"Am observat si eu, la fel ca toti cetatenii Romaniei, conflictul izbucnit in mass-media urmare a declaratiilor dumneavoastra privind sarbatorirea Centenarului Marii Uniri. In opinia dumneavoastra „momentul sarbatoririi datei de 1 decembrie 1918 nu este motiv de celebrare pentru etnicii maghiari din Ardeal ”.

Domnule presedinte, in ceea ce ma priveste, v-am respectat intotdeauna, la fel cum ii respect pe toti etnicii maghiari din Romania si valorile lor. Nu pot sa nu observ insa cum atitudinea dumneavoastra, in preajma unui eveniment atat de important pentru tara al carei cetatean sunteti, nu face decat sa instige la ura, dezbinare si in acelasi timp la nerespectarea legii, a culturii si a istoriei nationale. Exprimand toata consideratia mea fata de modul in care ati luptat in toti acesti ani pentru bunastarea minoritatii pe care o reprezentati, nu pot ramane pasiv in fata unor luari de pozitie revoltatoare care lezeaza grav identitatea nationala a statului roman.

Domnule Hunor, va reamintesc ca articolul 1 din Constitutia Romaniei, prevede ca „Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”. In ceea ce priveste pozitia UDMR, reflectata prin iesirile dumneavoastra publice, este clar ca avem de-a face cu un act flagrant de instigare la nesupunere civica si la incalcare a Constitutiei. In acest caz, imi pun intrebarea: Daca Legea partidelor politice ar fi completata cu un articol care sa stipuleze faptul ca orice asociatie sau partid politic care aduc atingere articolului 1 din Constitutie sa fie scoase in afara legii, care ar fi atitudinea dumneavoastra? Va adresez aceasta intrebare in contextul in care formatiunea pe care o reprezentati si care considera ca „in ultimii 100 de ani statul roman a incercat in permanenta sa asimileze minoritatile si sa lichideze orice nu este roman”, nu a ezitat sa intre la guvernare in repetate randuri de-a lungul istoriei post-decembriste, ba chiar de multe ori a avut ultimul cuvant in formarea majoritatilor. Va intreb de asemenea in calitate de membru intr-un partid al carui fondatori au avut o contributie definitorie la ceea ce ar trebui sa reprezinte si pentru dumneavoastra „tara mea”.

In acelasi context, va mai intreb, domnule presedinte: Cui credeti ca foloseste atitudinea dumneavoastra care are interesul vadit de a transforma Transilvania in zona conflictuala? In nici un caz nu foloseste cetatenilor romani de etnie maghiara care isi doresc sa traiasca in armonie cu populatia romaneasca respectand legile, istoria si cultura tarii in care locuiesc. Tineti cont, domnule Kelemen Hunor, ca sunteti membru in Parlamentul Romaniei, nu in cel al Ungariei si aveti minima decenta de a respecta macar tara din bugetul careia sunteti platit.", s-a arătat în comunicatul remis Știripesurse.ro de Gigel-Sorinel Știrbu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.