Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD: Cu cine ar face PNL alianțe în turul II la locale?

PSD

Un lider central al PSD spune ca dorința liberalilor de a trece la alegeri in doua tururi pentru primari arata de fapt 'slabiciunile' PNL și ca aceștia vor să mizeze pe ideea "Toți împotriva răului absolut, PSD!”.

"În spatele acestei cereri a PNL, prin vocea doamnei Gorghiu, de a se elabora o ordonanță de urgență prin care primarii să fie aleși în două tururi de scrutin – cerere respinsă prompt de premierul Cioloș, care o trimite pe co-președinta PNL în Parlament, unde se află, de fapt, posibila soluție – se ascund slăbiciunile PNL. Nu fac eu acum analiza PNL. Dar este evident un lucru: fuziunea este departe de a se fi terminat, iar noul PNL este, de fapt, un partid fracturat, care se află pus în fața slăbiciunilor sale, atât organizatorice, cât și de identitate, și de program. Cât a fost parte a USL, PNL a fost fericit cu soluția votului într-un  tur de scrutin. Acum vede că are puține șanse de a avea măcar câți primari a avut până acum, și speră că, schimbând legea electorală, schimbă și rezultatul alegerilor", spune vicepreședintele PNL Ionuț Vulpescu, pe site-ul sau.

"Întrebarea, la care ar trebui să răspundă noul PNL, este: cu cine se gândește să facă alianțe pentru al doilea tur de scrutin, în cazul în care s-ar înfrunta un candidat PSD și unul PNL? Este o întrebare esențială, dacă vor să vadă ce ar câștiga de pe urma votului în două tururi. În principal, alianțele posibile ale celor două mari partide pot fi cu UNPR, cu ALDE, cu M10, în câteva cazuri izolate, cu UDMR, tot în cazuri izolate. Și cam atât. Deci, până la urmă contează tot candidatul", mai spune acesta.

În opinia sa, votul într-un singur tur crește prezența la urne. "Votul într-un singur tur, paradoxal, va genera un interes mai mare în rândul cetățenilor care sunt deciși să-și exprime o opțiune. În turul doi, votanții celorlalți candidați au prea puține motive să se mobilizeze. Destul de rar sunt urmate consemnele de vot pentru alți candidați, ai altor partide", a scris Vulpescu.

. Într-un singur tur contează foarte mult candidatul, realizările lui, gradul de acceptare în cadrul colectivității, și sprijinul partidului. Nu poți veni cu iluștri necunoscuți, pe care să-i impui cu argumente de genul: „Sunt tehnocrați, sunt din societatea civilă, sunt tineri”, și așa mai departe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.