Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD de Consiliu Județean, condamnat la 2 ani de închisoare

PSD

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi (PSD), a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare, de magistraţii de la Tribunalul Iaşi, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Mihalachi este acuzat că, în anul 2008, pe vremea când deţinea funcţia de preşedinte al CJ Vaslui, alături de Liviu Butnaru, director al Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, de Vasile Vieriu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Vaslui şi Dănuţ Ropotă, referent în cadrul Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judeţean de persoane, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a legislaţiei în vigoare care reglementează transportul public judeţean, a determinat înlăturarea unor societăţi comerciale - operatori de transport public rutier - de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au câştigat licitaţiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitaţii.

Citește și: Planul SECRET prin care se pregătește prima colonie pe Lună

Potrivit portalului instanţei ieşene, în aceeaşi cauză, fostul director al ARR Vaslui, Liviu Butnaru, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar ceilalţi doi inculpaţi, Vasile Vieriu şi Dănuţ Ropotă, la câte un an de închisoare cu suspendare.

Decizia magistraţilor ieşeni nu este definitivă.

Potrivit procurorilor DNA, prin acţiunile inculpaţilor "au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfăşura serviciul de transport public pe raza judeţului Vaslui, fiind creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizaţi în sumă totală de 2.659.845 lei, reprezentând sumele obţinute din operarea traseelor atribuite nelegal'.

Citește și: Unul dintre marile mistere ale omenirii pare să-și fi găsit răspuns

Iniţial, dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Vaslui, dar magistraţii acestei instanţe au declinat dosarul Tribunalului Vaslui, competent să judece astfel de infracţiuni, potrivit noului Cod Penal. Ulterior, inculpaţii au solicitat strămutarea dosarului. Cererea a fost aprobată de Curtea de Apel Iaşi, dosarul fiind scos de pe rolul Tribunalului Vaslui şi înaintat celui de la Iaşi. Vasile Mihalachi se află la conducerea CJ Vaslui de 12 ani, deţinând un mandat de vicepreşedinte în perioada 2004 - 2008, unul de preşedinte al instituţiei în perioada 2008 - 2012 şi un nou mandat de vicepreşedinte începând cu luna iunie a anului 2012, informează agerpres.ro.

Citește și: El e copilul minune pentru care Google a plătit 600 de milioane de dolari / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.