Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, acuzat de ȘANTAJ

santaj

Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova Vasile Patrascu este acuzat ca face presiuni asupra conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti si Maternitatii Ploiesti, pentru ca anumite lucrari ale acestor unitati sa ajunga sa fie atribuite firmelor pe care Patrascu le administreaza direct sau indirect.

Potrivit unor surse din conducerea unitatilor spitalicesti amintite, citate de presa locală, Vasile Patrascu i-ar fi santajat pe directorii acestora cu demiterea in cazul in care nu vor accepta ca lucrarile sa ii fie atribuite. Aceleasi surse mai spun ca Patrascu a avut discutii cu conducerea ambelor spitale atat in persoana cat si telefonic, abordarea fiind una agresiva, „pe ton obraznic si superior”.

Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ România: 'Abateri semnificative la obiectivul bugetar'


Potrivit presei locale, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Vasile Pătrașcu, este administrator de firmă, contrar prevederilor Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnităților publice, care interzice clar acest lucru. În plus, Pătrașcu nu a trecut în declarația de interese două societăți la care este asociat, respectiv administrator, așa cum figurează la Registrul Comerțului. Depunerea, cu intenţie, a unei declaraţii de avere sau de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.

Sorin Grindeanu, semnal de alarmă: 'Au avut loc două atacuri cibernetice de amploare'

Legea interzice vicepreședintelui de CJ să fie administrator de firmă
Potrivit Legii 161/20013 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, Secțiunea 4: Incompatibilităţi privind aleşii locali, Articolul 87, Funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: funcţia administrator sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, Vasile Pătrașcu este administrator la două firme, din care una radiată în martie 2016, iar alta în funcțiune, precum și asociat la o a treia firmă care face obiectul unui proces de insolvență.

La Registrul Comerțului, Vasile Pătrașcu este asociat unic la SC Diesel Impex SRL, administrată de lichidatorul judiciar Via Insolv V SRL, asociat unic și administrator la firma Legolas Tub, care a fost radiată pe 3 martie anul acesta și mai este administrator la Romformator Expert SRL, unde asociați sunt firmele Diesel Impex SRL și Romdril Tehnic SRL. Chiar dacă firma Romformator Expert SRL și-a întrerupt activitatea în perioada 2009-2012, în prezent aceasta figurează ca societate activă, conform ANAF și datelor furnizate de Registrul Comerțului.


Potrivit legislației în vigioare, declaraţia de interese se face în scris şi pe proprie răspundere (modelul fiind stabilit prin Legea nr. 176/2010) și cuprinde: toate funcţiile şi activităţile, potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare. La capitolul sancţiuni privind săvârşirea unor fapte în legătură cu declaraţiile de avere şi de interese, depunerea, cu intenţie, a unei declaraţii de avere sau de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.
În declarația de interese, Pătrașcu a trecut o singură firmă și aceea radiată iar la Registrul Comerțului, Pătrașcu este administrator la firma Romformator Expert SRL. Pătrașcu mai este asociat la firma Diesel Impex, care nu figurează în declarația de avere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.