Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Senatului, precizări de ultimă oră despre dosarul deschis la PICCJ

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Vicepreședintele Senatului din partea PNL Iuliana Scântei a precizat, miercuri, că în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) are calitatea de martor, după ce un membru al aceleiaşi formaţiuni a depus o plângere cu privire la candidatura sa la alegerile parlamentare, invocând că nu era membru al PNL. 

"În urma unei plângeri penale formulate de către un membru PNL, candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2016, frustrat că nu a obţinut un mandat de senator în Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a instrumentat dosarul penal nr. 23/P/2017, care a avut ca obiect urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals prevăzute de art. 322 şi art. 323 Cod penal. Singura calitate pe care am avut-o în dosarul penal sus menţionat a fost aceea de martor. În urma instrumentării probelor, procurorul de caz a reţinut că 'în sarcina numitei Scântei Laura Iuliana, senator în Parlamentul României, nu se poate reţine săvârşirea vreunei infracţiuni întrucât faptele reclamate nu există' şi a dispus clasarea cauzei", afirmă Scântei într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Vicepreședintele Senatului, urmărit penal pentru FALS și UZ de FALS


Ea arată că "acelaşi competitor de listă electorală, membru PNL", a formulat o plângere împotriva soluţiei iniţiale a PÎCCJ, iar procurorul ierarhic superior a apreciat că în cauză sunt necesare cercetări suplimentare, dar toate obiectivele menţionate în ordonanţa de admitere a plângerii privesc proceduri statutare interne de partid prealabile şi ulterioare alegerilor, derulate exclusiv de către terţi, precum membrii Biroului Politic National, ai Biroului Politic Judeţean Filiala Iaşi, Biroul Electoral Judeţean Iaşi şi Comisia de validare a mandatelor de senator constituită în decembrie 2016. 

"Nicio persoană fizică nu se face singură membru al unui partid şi nici nu se include singură pe vreo listă de candidaţi", adaugă Scântei. 

Ea precizează că a acceptat în 19 octombrie 2016 propunerea conducerii PNL de a candida la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator de Iaşi, iar în acest scop a solicitat în cuprinsul unei cereri de adeziune să devină membru al partidului şi a acceptat să candideze pe listele acestui partid la alegerile parlamentare. 

"Prin urmare, Parchetul de la lângă ÎCCJ continuă cercetări penale in rem, iar calitatea mea procesuală în acest dosar este aceea de martor", conchide senatorul liberal. 

Fostul prefect al Iaşiului, liberalul Dragomir Tomaşeschi, a anunţat, duminică, faptul că a reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nereguli în ceea ce priveşte statutul de membru PNL al senatoarei Iuliana Scântei. 

El a prezentat o adresă semnată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Iaşi în care se menţionează că, în urma sesizării făcute, Poliţia Municipiului Iaşi a demarat cercetările pe numele fostului preşedinte PNL Teofil Bălteanu pentru uz de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

"Am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pe numele domnului Teofil Bălteanu, pentru falsul şi uzul de fals pe care consider că l-a făcut la candidatura doamnei senator Iuliana Scântei. În opinia mea, ocupă ilegal poziţia de senator. Ea nu a devenit membru al PNL, are o simplă cerere de adeziune. Îl acuz pe domnul Bălteanu că a falsificat o decizie a unui Birou Judeţean, din 21 octombrie 2016, care nu a fost discutată în şedinţă şi care a fost folosită la Biroul Electoral Judeţean o dată cu depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare de anul trecut", a explicat Tomaşeschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.