Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ciolacu, SEMNAL către Parlament pe achiziţia rachetelor Patriot: 'România trebuie să îşi onoreze angajamentele'. Procedură de urgenţă la Parlament

Defence24
Wisla Patriot

România trebuie să îşi onoreze angajamentele pe care şi le-a asumat faţă de NATO şi partenerul său strategic, SUA, a afirmat luni vicepremierul Marcel Ciolacu, precizând că achiziţia sistemului de rachete Patriot va întări securitatea ţării noastre. 

Citeşte şi: Dragomir iese la rampă cu acuzaţii BOMBĂ: 'Omul lui Ponta a trimis Garda Financiară să-mi ceară şpagă...'

"România trebuie să-şi onoreze angajamentele pe care şi le-a asumat faţă de NATO şi partenerul său strategic, SUA. Achiziţia sistemului de rachete Patriot va întări securitatea ţării noastre şi a flancului sud-estic al NATO. Este important ca proiectul privind achiziţia de rachete Patriot, adoptat de Guvern în şedinţa din 8 noiembrie, să treacă în această săptămână şi de Parlament, astfel încât să respectăm calendarul negociat cu partenerii noştri", a scris Ciolacu, pe Facebook. 

Comisia pentru Apărare din Senat se reuneşte luni, de la ora 11,30, pentru dezbaterea proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot. Proiectul de lege privind achiziţionarea primului sistem de rachete Patriot va intra apoi în procedură de urgenţă la Camera Deputaţilor, care este for decizional. 

Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" a fost înregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Proiectul de lege se referă la achiziţionarea a şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Forţele Aeriene şi trei pentru Forţele Terestre, şi a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 4,62 miliarde dolari inclusiv TVA. 

Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea faţă de absenţa de la şedinţa din 14 noiembrie a comisiei a reprezentanţilor PSD şi ALDE, când ar fi trebuit să fie avizat proiectul de lege privind achiziţionarea sistemelor de rachete Patriot. El a spus că întârzierea achiziţiei 'pune în pericol' angajamentele pe care România şi le-a luat faţă de aliaţi.

Şi Uniunea Salvaţi România a acuzat majoritatea PSD - ALDE că încearcă, prin absenţa reprezentaţilor săi din Comisia de Apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziţie a primului sistem de rachete Patriot şi că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA. 

Joia trecută, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la Băile Herculane, că proiectul privind achiziţia rachetelor Patriot va fi adoptat luni de Senat, iar marţi va ajunge la Cameră.

Citeşte şi: Proiect de ZECI de MILIOANE de euro pentru şoselele din România. Ministerul Transporturilor vrea instalaţii pentru reducerea...zgomotului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.