Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul lui Cioloş anunţă: 'Nu vom face nicio privatizare importantă în acest an'

agerpres
Costin Borc

România nu va avea o privatizare importantă în acest an însă unele companii din portofoliul Ministerului Economiei, precum Compania Națională a Sării, ar putea fi listate la bursă, potrivit vicepremierului Costin Borc, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

"Nu veți vedea o privatizare răsunătoare în acest an, dar dorim ca unele companii din portofoliul ministerului, precum Compania Națională a Sării să fie listate la Bursă", a precizat ministrul Economiei la TVR. Pe de altă parte, Borc a apreciat că România are nevoie de o rețea performantă de promovare a exporturilor, în special în zonele importante pentru exportul românesc. Ministrul Economiei a precizat, totodată, că va continua și programele cu China pentru reactoarele de la Cernavodă. Costin Borc a subliniat că România are mai puține investiții mari în prezent, însă beneficiază de multe investiții mici și medii, ceea ce este bine pentru economia românească.

"Avem un deceniu de creștere economică în industria productivității. Avem niște industrii și o economie competitivă. Uzinele noastre sunt niște uzine bune. Este adevărat, sunt anumite industrii care aproape au dispărut, sigur că sunt zone în care industriile s-au transformat sau au plecat. Bucureștiul este mult peste media UE. Clujul, cu tot ce se întâmplă în jurul său este un exemplu pentru ultimul deceniu. Parcurile industriale care sunt la Cluj, dar și industria din jurul Brașovului, a Sibiului, cu puncte care se mută acum spre Râmnicu Vâlcea. Sunt foarte multe lucruri de care putem fi mândri", a mai spus sursa citată, conform celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.