Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul lui Dacian Cioloş anunţă majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii

vasile dancu

Bugetul Ministerului Sănătăţii se va majora şi la rectificarea aceasta şi la rectificarea din toamnă, dacă va fi necesar, existând resurse bugetare pentru sistemul de sănătate, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la Europa FM.

 

Întrebat dacă la rectificare va fi majorat bugetul Ministerului Sănătăţii, Vasile Dîncu a răspuns: "Cu siguranţă se va majora şi la rectificarea asta şi la rectificarea din toamnă, dacă va fi necesar. Am declarat ca prioritate, premierul a anunţat că este o prioritate în acest moment şi din perspectiva salarizării. Se face şi un prim pas în ceea ce priveşte uniformizarea în sistemul de salarizare din România, pentru că erau foarte multe discrepanţe".

 

Vasile Dîncu a adăugat că există resurse bugetare pentru sistemul de sănătate. "Nimic nu este prea scump când este vorba de sănătate. Putem să facem chiar împrumuturi dacă este cazul, dar nu este cazul pentru că vom avea resurse bugetare pentru sistemul de sănătate. Sănătatea nu este un cost, noi o privim ca o investiţie şi o investiţie care aduce beneficii pe urmă", a afirmat Dîncu, anunţă Agerpres.

 

El a precizat că Guvernul are în vedere mai multe lucruri în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, inclusiv un program de finanţare pentru pregătirea unor tipuri de specialităţi care nu există în spitale.

 

"Avem în vedere mai multe lucruri. Este deblocat deja un program de finanţare pentru pregătirea unor tipuri de specialităţi care nu există în acest moment, inclusiv epidemiolog. Am auzit mai multe cifre despre epidemiologi. (...) Oricum sunt puţini, sunt cel puţin la jumătate ca să spunem aşa faţă de numărul de spitale, or nu cred că un mare spital poate să se descurce cu un singur epidemiolog. Nu ştiu ce spun medicii aici, dar avem nevoie de asta", a explicat Vasile Dîncu.

 

Vicepremierul a menţionat totodată că sistemul de rezidenţiat se va schimba din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.