Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ungariei, atac la adresa României: declarația care nu lasă urme de îndoială

semjen_zsolt_lovon

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat vineri, la Universitatea de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tuşnad, că Legea cetăţeniei pentru maghiarii din afara graniţelor acestei ţări a fost 'un răspuns la provocarea Trianon'.

Citește și: NEBUNIE cu Legea Pensiilor: anunțul lui Dragnea completează punctul 89

Citește și: ALERTĂ - Turcia, ZGUDUITĂ de un cutremur PUTERNIC: Peste 200 de victime - VIDEO

Unul dintre punctele Tratatului de la Trianon viza stabilirea granițelor dintre România și Ungaria. Frontiera româno-ungară este descrisă în secțiunea a doua a articolului 27 (traseul actualei frontiere între România și Ungaria). 

Răspunzând unei întrebări din public, Semjen a declarat că Ungaria 'nu ar fi pierdut dramatic atât de multă populaţie şi atât de mult teritoriu' în urma tratatului de la Trianon din 1920 dacă la acea vreme, la Budapesta, nu s-ar fi aflat la putere un 'guvern antinaţional, mincinos, de stânga'. 

Revenind în actualitate, acesta a menţionat că Legea dublei cetăţenii, intrată în vigoare în 2010, a fost răspunsul pe care Guvernul Orban l-a dat 'provocării Trianon'. 

El a mai spus că această lege are şi un 'mesaj subliminal', reflectând 'tăria' cu care naţiunea maghiară 's-a ridicat de la pământ şi a supravieţuit' după această 'tragedie'. 

'Trebuie să procesăm aceste dureri, să le analizăm (...) şi să le depăşim (...) Trebuie să vorbim despre această dramă (...) care a distrus vieţi, dar şi să ne mândrim de tăria cu care ne-am ridicat de la pământ şi am supravieţuit', a spus Semjen Zsolt. 

Oficialul maghiar a mai menţionat că Ungaria şi Serbia au făcut, în ultimii ani, progrese importante pe calea reconcilierii istorice, iar acest lucru poate fi un exemplu pozitiv. 

'Totdeauna le spun prietenilor români că, trecând dincolo de rănile istorice, Ungaria a reuşit să se împace cu Serbia (...) Şi dacă am reuşit să ne împăcăm cu sârbii, nu e vina noastră că nu am ajuns aici cu prietenii noştri români', a mai spus Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.