Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedinte al Senatului, două explicaţii pentru voturile în plus la moţiune: 'Stil mafiot!'

urne urna bile

Conform înregistrărilor video de la votul pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, au introdus bile în urne doar 249, cu două mai puţin decât s-a anunţat oficial. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, explicaţiile sunt incoerente, iar regulamentul nu pare să prevadă vreo măsură concretă în asemenea cazuri. Totuşi, senatorul USR Mihai Goţiu, vicepreşedinte al Senatului, unul dintre cei care au numărat voturile, afirmă că ar putea fi două explicaţii, ambele legate de un stil mafiot de a acţiona.

Vezi şi: EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO

Vezi şi: STIRIPESURSE.RO, în topul brandurilor media realizat de Reuters Institute

"SCUZE CĂ NU GÂNDIM ÎN STIL MAFIOT! Că n-au existat bile în plus la momentul deschiderii urnelor de vot pot depune mărturie, că le-am verificat. Că în urne au fost câte 251 de bile pot, de asemenea, confirma, că le-am numărat de două ori (împreună cu vicepreședintele de la PNL Iulia Scântei). Așadar, dacă au votat doar 249, există două posibilități:

1) Unul sau doi dintre cei care au votat secret au introdus câte două, respectiv câte o bilă în plus în urne, iar listele cu numărul celor care au votat au fost falsificate;

2) Doi dintre cei care au luat bilele le-u dat altor parlamentari (dintre cei care au votat secret) pentru a le introduce în urne (ca PSD să fie sigur de acele voturi), în situația asta cheia iese fără să fie nevoie de falsificarea listei de prezență/vot...

Povestea pare plauzibilă; din contorizarea voturilor la vedere pe care am făcut-o, îmi rezulta că PSD&ALDE ar mai fi avut nevoie de cel puțin două voturi pentru a trece moțiunea indiferent de ce ar fi făcut cei din grupul minorităților.

Din păcate, cu toate precauțiile luate nu ai cum să anticipezi toate modalitățile de furt. Doar cineva obișnuit să gândească în stil mafiot poate să prevadă că cineva riscă pușcăria în fața a zeci de camere de luat vederi", scrie Mihai Goţiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.