Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare cere DEMISIILE lui Tudose și Țuțuianu: 'Dacă taie pensiile militarilor, trebuie să plece'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Potrivit unui comunicat de presă remis Știripesurse.ro, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a afirmat că dacă premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, îşi încalcă cuvântul şi vor tăia pensiile militare de stat prin ordonanţă de urgenţă, săptămâna viitoare, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, atunci trebuie să demisioneze.

Citește și: Deloitte spune adevărul: ce se va întâmpla de fapt cu salariile angajaților din privat după măsurile PSD

"Ieri, în spaţiul public au reapărut informaţii potrivit cărora Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care modifică Legea pensiilor din apărare şi ordine publică, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Liviu Dragnea a anunţat, tocmai sâmbătă dimineaţa, prin SMS, convocarea Parlamentului pentru sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare. Efectul acestei ordonanţe de urgenţă va fi unul singur: diminuarea pensiilor din apărare şi ordine publică. Dacă informaţia este una adevărată, în contextul în care atât ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări publice că aceast lucru nu este adevărat, atunci cei doi dau dovadă de o iresponsabilitate de neconceput şi în mod clar trebuie să demisioneze. Prin neseriozitatea de care dau dovadă sunt un pericol pentru România. Îşi încalcă cuvântul, uită să îl invite pe preşedintele României la ceremonii oficiale la care are dreptul să participe în funcţia sa de comandant suprem al Armatei, mint în legătură cu o temă delicată precum pensiile militare de stat, cum să îi credem că pot conduce într-o situaţie de criză?”

Citește și: Veste CRUNTĂ pentru fotbalul românesc: O nouă echipă de tradiție ar putea DISPĂREA

"Atrag atenţia asupra faptului că tocmai aceste zvonuri infirmate doar zilele trecute de către premier şi ministrul Apărării au condus la plecări masive din sistem în ultima perioadă, la cel mai înalt nivel. Unii dintre cei mai experimentaţi şi bine pregătiţi militari au preferat să părăsească sistemul din cauza acestor zvonuri într-o perioadă în care, în contextul discuţiilor despre înzestrarea Armatei, avem nevoie de cei mai buni oameni la cel mai înalt nivel. Mai mult, statul român a investit în pregătirea acestor oameni, dar nu beneficiază de expertiza acestora. Guvernarea PSD a rămas fără pic de credibilitate: nu poţi să spui că nu introduci noi taxe şi impozite, apoi că le introduci, apoi că te mai gândeşti, că naţionalizezi pilonul II de pensii, că nu îl naţionalizezi, dar apoi că analizezi situaţia, că nu tai pensiile militarilor, dar apoi că le tai, totuşi. Dacă nu sunt capabili să ia aceste decizii, atunci trebuie să plece din funcţii şi să lase locul unor lideri responsabili", s-a arătat în comunicatul de presă al deputatului PNL Ovidiu Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.