Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victime în SUA în urma unui atac asupra membrilor Ku Klux Klan

Trei persoane au fost rănite prin înjunghiere, dintre care una grav, şi alte 13 au fost arestate în ciocniri sâmbătă în California (sud-vestul SUA) între membri Ku Klux Klan şi adversari ai acestui grup rasist, au declarat martori oculari şi poliţia.

Şase membri ai Ku Klux Klan (KKK), o organizaţie ce militează pentru supremaţia albilor, care au venit la o întâlnire la amiază la Anaheim, un oraş din California la sud-est de Los Angeles, au fost atacaţi de o mulţime de militanţi ostili, a declarat pentru AFP un martor, Brian Levin.

Citește și: Daciana Sarbu, nevasta lui Ponta, dezvaluiri despre barbatul cu care a facut dragoste prima data!

"Şase membri KKK au sosit şi au fost imediat atacaţi de protestatari, după care un protestatar a fost înjunghiat", a declarat sergentul Daron Wyatt, purtător de cuvânt al poliţiei din Anaheim. Atacul iniţial a declanşat "mai multe confruntări separate", a spus el.

Cele trei persoane rănite cu cuţite sunt toţi protestatari şi doi membri KKK au fost călcaţi în picioare de mulţime, a mai declarat sergentul Wyatt.

Citește și: Lucrul pe care femeile nu-l acceptă niciodată la un bărbat când e vorba despre sex

În urma violenţelor, poliţia a arestat treisprezece persoane, dintre care şase membri KKK şi şapte protestatari, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În timpul ciocnirilor, protestatarii au spart parbrizul şi o fereastră a vehiculului cu care au sosit membrii KKK, a declarat Brian Levin, un cercetător ce conduce Centrul pentru studiul urii şi extremismului la California State University din San Bernardino.

Citește și: Anunț CRUCIAL de la Guvern pentru toți șoferii: Ce se va schimba în perioada următoare

"Am ajutat doi Klansmen (membri KKK) să se adăpostească", a indicat el. "Am spus în faţa mulţimii: doctorul King nu ar aproba aşa ceva, vă rog, nu faceţi rău acestor oameni", a adăugat Levin, care venise la reuniune ca observator şi a încercat să calmeze violenţele.

El s-a referit la Martin Luther King, militant istoric împotriva segregării rasiale în Statele Unite şi pentru pace, Premiul Nobel pentru Pace în 1964, asasinat în 1968, aminteşte France Presse citată de agerpres.ro

Citește și: Surpriză: Cu ce personaj important s-a iubit senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.