Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele atacului terorist din Sankt-Petersburg sunt înhumate în a treia zi de doliu naţional

Familiile victimelor atentatului de la metroul din Sankt-Petersburg în care au murit 14 persoane au început să-şi înmormânteze joi rudele, în a treia şi ultima zi de doliu în acest al doilea oraş al Federaţiei Ruse, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prima înhumare, cea a Irinei Medianţeva (50 de ani), creatoare de păpuşi artizanale şi mamă a doi copii, este prevăzută pentru începutul după-amiezii de joi, în satul Sverdlov, în regiunea Vsevolojsk, la circa douăzeci de kilometri sud-est de Sankt-Petersburg.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

Printre victime se numără mai mulţi tineri, precum studentul Maxim Aricev (20 de ani), originar din Kazahstan. Cu 11 minute înainte de atentatul de la metrou el şi-a sunat părinţii în Kazahstan. Maxim a murit pe loc.

Dilbara Alieva (21 de ani), de origine azeră şi studentă în anul trei la Psihologie, a murit în urma rănilor, la spital, în noaptea care a urmat atentatului.

Ksenia Maliukova, studentă la obstetrică (18 ani), care se ducea la o întâlnire cu prietenul său, a murit de asemenea în acest atentat, la fel ca Denis Petrov (25 de ani), campion la kickboxing.

După acest atentat, calificat de Kremlin drept 'provocare lansată la adresa tuturor ruşilor, inclusiv a preşedintelui' Vladimir Putin, autorităţile ruse şi-au sporit măsurile de 'securitate antiteroristă' la metrou, iar premierul rus Dmitri Medvedev a ordonat miercuri înfiinţarea de 'grupuri de reacţie rapidă, operaţionale 24 de ore din 24'.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Presupusul autor al atentatului, identificat datorită unei analize ADN, este un bărbat de 22 de ani, Akbarjon Djalilov, născut în regiunea Osh, din Kârgâzstan, dar care trăieşte din 2011 în Rusia.

Rusia, care desfăşoară în Siria o operaţiune militară în susţinerea Damascului, nu a mai fost lovită atât de puternic după explozia în zbor, la 31 octombrie 2015, deasupra provinciei egiptene Sinai, a unui avion ce făcea legătura între Egipt şi Sankt-Petersburg, atac terorist în urma căruia au murit 224 de oameni.

După acel atentat revendicat de SI, atacuri au lovit instabilele republici ruse din Caucaz şi serviciile de securitate ruse au anunţat în mai multe reprize că au dezmembrat celule jihadiste ce se pregăteau să lovească Moscova şi Sankt-Petersburgul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.