Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciorbea ar putea fi acționat penal

ciorbea

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a afirmat duminică, la Digi 24, că Victor Ciorbea este avocatul Guvernului, nu al Poporului şi că va trebui analizat dacă există posibilitatea unei plângeri penale împotriva acestuia.

Citește si: S-a trezit Ciorbea: Avocatul Poporului dă o lovitură grea ACL

"Este ceva între penibil şi jenant. Evident că Avocatul Poporului poate să atace o OUG indiferent despre ce este vorba în ordonanţă. (...) Este penibil, este jenant că acea persoană pusă pe poziţia de Avocat al Poporului vine cu o astfel explicaţie neplauzibilă, jenantă. (...) Este avocatul Guvernului, este evident. Eu am crezut că este Avocatul Poporului, pus să vegheze ca inclusiv Guvernul să respecte Constituţia. Se pare că dl Ciorbea a înţeles altfel rostul Avocatului Poporului", a spus Iohannis, comentând răspunsul Avocatului Poporului cu privire la OUG privind migraţia aleşilor locali, caz în care şi-a declinat competenţa.

Citeste si: Tristul destin al lui Victor Ciorbea

El s-a declarat convins că OUG privind migraţia aleşilor locali va fi declarată neconstituţională după alegerile prezidenţiale. 

Întrebat dacă va face o plângere penală în cazul lui Victor Ciorbea, Klaus Iohannis a răspuns: "Va trebui să analizăm cu specialiştii dacă există această posibilitate, deocamdată trebuie să constatăm că Avocatul Poporului este avocatul Guvernului". AGERPRES

Citeste si: EXCLUSIV - Ludovic Orban, atac INCENDIAR la Avocatul Poporului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.