Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, provocarea anului pentru Laura Codruţa Kovesi: 'Dovezile imposturii' / FOTO

ciutacu

Scandalul plagiatului Laurei Codruţa Kovesi trece la un alt nivel. Jurnalistul Victor Ciutacu de la RTV lansează o provocare publică pentru şefa DNA, dar o şi atacă dur pe aceasta. Ciutacu îi transmite lui Kovesi că o aşteaptă să îi dea o dictare cu public şi spune că e convins că doctoratul şefei DNA este un plagiat.

Citeşte şi: Gigi Becali îl ameninţă pe omul lui Traian Băsescu: 'Dacă te mai iei de Kovesi, îţi iau casa'

"Nu trebuie să excelezi în fizică cuantică pentru a citi două texte puse față-n față. Și nici laureat al Premiului Nobel pentru Pace pentru a le compara. Dacă nu ești, după caz, orb sau imbecil, vezi când textul original e copiat. La registratură mai merge povestea lui conform cu originalul, dar la doctorate (și nu doar acolo) nu e voie. Știu, cărțile din cărți se scriu și nu e nevoie de cercetare științifică aprofundată pentru a acuza lumea de corupție. Dar olecuță de creier se cere pentru a nu emite vrăjeli propagandistice de genul “am preluat din mine, de cînd eram nemăritată și mă chema altfel”. Internetul e mare, cuprinzător și, oricât s-ar chinui securiștii să dea jos tot ce e dăunător cauzei, întotdeauna se va găsi un minitehnicus care să scoată de la sertar și să ridice la cer dovezile imposturii. Cum ar fi concluziile autorului, copiate (pe alocuri, vag rescrise) după alt autor care, să vezi minune, s-a gândit la fel înainte și a scris fix aceleași banalități.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Sunt patetice autovictimizarea șefei DNA și încercările acoperiților de a o spăla. Nici o propagandă, oricât de eficientă, nu-mi poate șterge convingerea că o persoană cu grave carențe de exprimare nu are cum să scrie, din capul ei, mai mult de o filă de text. Și nici ideea de a corecta, cu roșu, un text scris de ea după dictare. ", a tunat Ciutacu pe propriul blog.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.