Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Micula la sesiunea ştiinţifică dedicată aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului

MAE

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Victor Micula a participat vineri, la Roma, la sesiunea ştiinţifică dedicată aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului între România şi Sf. Scaun şi a 80 de ani de la înfiinţarea Colegiului Pio Romeno. "Cu această ocazie, Victor Micula a subliniat importanţa semnării Concordatului România-Sf. Scaun în urmă cu 90 de ani, document care a asigurat baza juridică pentru relaţiile bilaterale dintre cele două state şi pentru organizarea juridică a Bisericii Catolice din România, punând accent pe promovarea moralităţii, libertăţii religioase şi a schimbului de idei. La momentul respectiv, a fost primul Concordat semnat cu o ţară majoritar ortodoxă şi asigura, pentru România, dezvoltarea unor relaţii culturale şi de învăţământ benefice. Colegiul Pio Romeno a contribuit la formarea clerului Bisericii Greco-Catolice din România, la deschiderea orizontului cunoaşterii şi spiritualităţii către cultura promovată şi susţinută de secole de către Biserica Catolică", se arată într-un comunicat remis Agerpres de MAE.

Potrivit sursei citate, oficialul român a apreciat stadiul actual al relaţiilor bilaterale dintre România şi Sf. Scaun, bazate pe valori comune precum respectarea statului de drept, a drepturilor omului, promovarea justiţiei şi păcii sociale, respectarea vieţii şi demnităţii umane, protejarea familiei şi a copiilor. A evidenţiat rolul bisericii în dezvoltarea societăţii româneşti şi păstrarea moştenirii spirituale, istorice şi culturale a poporului român.

La deschiderea evenimentului a participat cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfântului Scaun (echivalentul funcţiei de prim-ministru), care a vorbit despre semnificaţia acestor momente impactante pentru relaţia României cu Sf. Scaun şi contextul istoric în care s-au desfăşurat. Cardinalul Parolin a exprimat apreciere pentru evoluţia relaţiilor bilaterale dintre România şi Sfântul Scaun afirmând că acestea se pot dezvolta pentru a deveni şi mai strânse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.