Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'Doar PSD se luptă pentru o Europă egală pentru toți cetățenii europeni'

negrescu

Prezent la Roma cu ocazia evenimentelor organizate în marja Consiliului European, europarlamentarul PSD Victor Negrescu critică lipsa de implicare a celorlalte formațiuni politice din România în dezbaterea privind viitorul Europei.

Eurodeputatul român atrage atenția că, fără o poziție comună a României la nivel european, nu vom convinge liderii europeni să asculte punctul de vedere al țării noastre.

"Astăzi, la Roma, s-a aprobat o declarație privind viitorul Europei care nu este, după părerea mea, reprezentativă pentru ce își doresc cetățenii. Cuvinte abstracte, lipsa unei direcții concrete, dar și multe capcane semantice care încearcă doar să acopere faptul că se vorbește de Europa cu mai multe viteze. Singurul element pozitiv de notat este prezența conceptului de Europa socială, introdus la presiunea liderilor de stânga europeni. De fapt, doar social democrații europeni și Partidul Social Democrat se luptă în mod serios pentru o Europă egală pentru toți cetățenii europeni. O dovadă este faptul că doar noi avem un europarlamentar care să reprezinte România la Roma. În acest sens, PSD rămâne consecvent apelului la un dialog amplu privind viitorul României în Uniunea Europeană, transmis și repetat în nenumărate rânduri de președintele Liviu Dragnea", a explicat vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

Citește și: Ședință DE URGENȚĂ la ALDE: Se încearcă încetarea războiului de la vârful partidului

Europarlamentarul român a mai subliniat contribuția importantă pe care social democrații români o aduc la dezbaterea europeană prin organizarea, în România, a zeci de dezbateri despre viitorul Europei.

"În ultimele zile, PSD, prin structura sa europeană, PES activists România, a organizat zeci de dezbateri privind rolul României în Europa, în majoritatea județelor din țară. Am implicat decidenți naționali și locali, reprezentanți ai societății civile, sindicate și patronate într-un amplu dialog civic, tocmai pentru că trebuie să prezentăm Europei o viziune reprezentativă privind ceea ce își doresc românii. Din păcate, doar reprezentanții PSD discută cu cetățenii privind viitorul Europei înainte de a prezenta diferite puncte de vedere publice", a continuat europarlamentarul român.

Negrescu, care este și liderul europarlamentarilor S&D sub 40 de ani, a subliniat faptul că rezultatul acestor dezbateri este că, la Roma, s-a promovat în declarația stângii europene privind viitorul Europei un capitol dedicat tinerilor și democrației, în care se vorbește inclusiv despre alegerea transparentă și democratică a președintelui Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.