Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: E nevoie ca reprezentanţii sectorului medical să susţină candidatura României pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat miercuri că este nevoie ca reprezentanţii sectorului medical, precum şi alţi actori din domeniu să susţină candidatura României pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente, pentru a dovedi unitate în jurul unui proiect de ţară. 

Victor Negrescu a fost prezent la workshopul de deschidere al programului Aspen Healthcare & Quality of Life. 

"Am venit la această conferinţă pentru a vorbi cu participanţii despre lucrurile pe care le putem face la nivel european în domeniul sănătăţii. Pe lângă să vorbim despre politicile europene în materie, vom discuta despre nevoia ca sectorul medical din România să sprijine candidatura României pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente. Avem nevoie ca un număr cât mai mare de actori să fie implicaţi în acest sens", a declarat Victor Negrescu pentru AGERPRES

Întrebat dacă din partea guvernamentală s-au purtat discuţii cu actorii din sectorul medical din România, ministrul pentru Afaceri Europene a precizat: "Am avut în cursul acestei săptămâni o întâlnire cu industria farmaceutică şi medicală". 

"Mesajul este unul pozitiv, ne aşteptăm din partea lor să vină cu scrisoare semnată de o bună parte dintre aceştia de susţinere a candidaturii României. Avem nevoie ca şi, într-adevăr, medicii care sunt implicaţi în domeniu, specialiştii să adere la proiectul nostru pentru că, de fapt, este un proiect de ţară. Dincolo de câştigarea Agenţiei sau de rezultatul final, cel mai important pentru noi este să demonstrăm că în jurul unui element de interes public putem să fim cu toţii uniţi şi putem să facem o campanie în care toate forţele merg în aceeaşi direcţie", a mai declarat Negrescu. 

La deschiderea evenimentului, care se desfăşoară la Academia Europeană HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase - "Prof. Dr. Matei Balş", au mai fost prezenţi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, şi Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen România. 

Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen România, îşi propune să extindă sfera dezbaterilor privind politicile publice de sănătate, să susţină o reformă sustenabilă a sectorului şi să dezvolte o comunitate dedicată programului, cu membri atât din sectorul public şi privat, cât şi din societatea civilă şi mediul academic. 

Pentru perioada 2017-2018 a Programului, un obiectiv cheie este reprezentat de identificarea priorităţilor în contextul Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene din 2019. 

Workshopul reuneşte decidenţi, specialişti renumiţi din sectorul medical, experţi în domeniul sănătăţii, tehnologiilor medicale şi sectorului farma, reprezentanţi ai mediului academic şi cercetători, precum şi lideri din mediul de business de profil, cu rol semnificativ în dezvoltarea politicilor de sănătate. 

În prezent, Agenţia Europeană pentru Medicamente are sediul la Londra, dar va fi relocată în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. 

România va concura cu alte 18 state pentru a găzdui Agenţia. Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.