Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'Proiectul PSD de buget pe 2017 corespunde pe deplin criteriilor Comisiei Europene'

Victor NEGRESCU

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, anunță că proiectul bugetului general consolidat pe 2017 prezentat ieri de Președintele PSD Liviu Dragnea întrunește toate condițiile necesare pentru a se încadra în parametrii trasați de Comisia Europeană.

„Proiectul de buget pe 2017 prezentat miercuri de Președintele Liviu Dragnea se încadrează în toți parametrii trasați de Comisia Europeană statelor membre, respectând pe deplin obiectivele europene, inclusiv obiectivul privind deficit bugetar de 2,7% din PIB in 2017, și va fi validat fără probleme de forurile europene. Este, de asemenea, o viziune compatibilă din toate punctele de vedere cu cea a bugetului general al UE pe 2017, pe care l-am votat recent în Parlamentul European, care prevede ieșirea din logica austerității și creșteri destinate în special investițiilor în noi locuri de muncă și reducerii șomajului în rândul tinerilor. Avem, așadar, un program de guvernare concret și un buget care să-l susțină, în acord cu rigorile europene. Este pentru prima dată când un partid vine în fața românilor cu un set de măsuri realiste care se bazează pe un proiect de buget deja realizat. În acest fel, putem pune în aplicare măsurile noastre încă din primele săptămâni de guvernare, fără nicio întârziere. România nu își permite să piardă nicio zi în plus, mai ales în acest climat european. Dacă PSD va câștiga alegerile, putem avea deja un buget votat în ianuarie, în sesiune extraordinară a Parlamentului”, a atras atenția Victor Negrescu.

Europarlamentarul mai arată că PSD s-a bazat pe prioritățile românilor în construcţia bugetului, stabilind o listă de domenii prioritare unde va creşte alocările bugetare. El mai subliniază că proiectul se axează pe 3 direcții majore: creșteri salariale; investiții masive; reducerea de taxe și relaxarea fiscală. ”Bugetul prezentat de PSD prevede creşterile salariale de 15% votate în Parlament pentru profesori și medici. În buget este prinsă și creşterea salariului minim la 1450 lei, măsură pe care o vom pune în practică în primele 30 de zile de guvernare, astfel încât să aducem creşterea economică direct în buzunarele românilor. De asemenea, proiectul de buget respectă angajamentele noastre de stimulare a mediului privat, prin programe precum: Programul Start Up, eliminarea celor 102 taxe parafiscale, programe de sprijinire a 50.000 de fermieri pentru producția de tomate și carne de porc etc”, mai notează Negrescu, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.