Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'Valorile democratice sunt esențiale pentru viitorul UE, iar România promovează revenirea la sursa construcției europene, solidaritatea'

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, vineri, 27 octombrie, la dezbaterea cu tema „Reforma UE. Opţiuni privind viitorul proiectului european“, organizată de Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și cu Institutul European din România, instituție aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe. În intervenţia sa, ministrul delegat a subliniat nevoia de a dezvolta un consens la nivelul întregii societăți cu privire la afacerile europene, precum și cea de a democratiza informația europeană, pentru a aduce tot ce înseamnă Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni.

„Valorile democratice sunt esențiale pentru viitorul proiectului european. În fața provocărilor actuale cu care se confruntă Uniunea, este evident că nu există o altă opțiune decât aceea de a continua integrarea și consolidarea Uniunii, pentru a răspunde mai bine așteptărilor cetățenilor europeni, iar România va promova, în rândul statelor membre, importanța revenirii la sursa construcției europene, solidaritatea“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a evidențiat totodată și rolul pe care țara noastră îl va juca în prima jumătate a anului 2019, atunci când va prelua Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, responsabilitate care, pliată pe calendarul angajamentelor legislative, dar și instituționale la nivel european, oferă oportunitatea unei plasări constructive, pro-active, în dezbaterile pe tema viitorului Uniunii. „Trebuie să ne concentrăm eforturile pe identificarea de soluţii capabile să genereze răspunsuri sustenabile pe termen lung, obiectivul fiind acela de a continua construcția europeană de o manieră inclusivă și unitară. Reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu, din 9 mai 2019, este un bun prilej de inventariere a procesului de reflecție privind viitorul Uniunii Europene, şi, mai ales, de a pune bazele noii Agende Strategice pentru perioada 2019-2024“, a punctat Victor Negrescu.

Evenimentul, inclus în programul celei de-a IV-a ediții a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe“, face parte din campania de consultări publice în vederea pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. La dezbatere au participat reprezentanți ai administrației publice, ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, specialiști din mediul academic și de cercetare, experți ai think-tank-urilor preocupate de analiza politicilor, precum și exponenţi ai societății civile și mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.