Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Piţurcă, dezvăluiri despre preluarea Stelei: 'Nu e semnătura mea'

www.cugetliber.ro
Victor Pițurcă

Victor Piţurcă a vorbit pe larg despre modalitatea în care Gigi Becali a preluat clubul Steaua de la Armată în 2003, dezvăluind suma pe care fostul său prieten o investise anterior preluării echipei din Ghencea.

„Am lua echipa de la Becali, dar, în primul rând, nu vrea să o dea. Apoi, niciodată nu vom plăti suma anunţată de el. Noi am vrut să facem societate pe acţiuni iniţial. Gigi nu a vrut asta, avem act oficial care nu poate fi pus la îndoială. Poate a mai băgat el bani negri, se poate, dar noi avem acte oficiale. Suma reală pe care a dat-o până în 2003 este de 4,3 milioane de dolari.

Nimeni nu a fost de acord cu propunerea lui Gigi pentru că nu era legală. Au fost pe-acolo nişte momente penibile, de certuri. După această adunare generală, în care cei trei generali s-au ridicat şi au plecat, domnul Păunescu a rămas până la capăt şi nu a mai vorbit cu nimeni. Eu am fost acolo, l-am susţinut pe Gigi, regret acum acest lucru, L-am lăsat să facă actele, iar eu am plecat cu echipa în cantonament. Nu am ştiut că a făcut actele greşit, fără palmares, fără siglă, altfel nu-l lăsam.

Pe acel convocator pe care l-a arătat el la TV nu e semnătura mea. Recunoşteam dacă era. Nu cred că e semnătura lui Viorel Păunescu nici pe tranzacţia extrajudiciară. Domnul Păunescu nu făcea ceva ilegal pentru nimic în lume. Eu am semnat pe tranzacţia extrajudiciară pentru că aveam 4% procent. În primul an, Becali a dat 700 de mii, în cel de-al doilea an a dat 600 de mii, iar în al treilea an 3 milioane. De aici reiese suma totală, de 4,3 milioane de dolari”

…despre prima ceartă cu Becali

„M-am certat cu el când a vrut să dea un jucător afară. Pe Pădureţu. El credea că a venit la echipă să facă tactica, când de fapt venise doar să dea bani. Eu am intrat cu 4% ca să-şi facă el procentele şi să-mi iau salariu. Am ieşit din schemă cu 3 zile înainte de începerea campionatului, când am văzut că nu s-a întâmplat ce am stabilit” – a spus Victor Piţurcă la Digi Sport.

…despre împrumuturile făcute de club

„Nu doar Gigi a împrumutat Steaua între 2000 şi 2003. Şi Giovani Becali a împrumutat, mai luam şi din alte părţi. Steaua n-ar fi rezistat atunci doar din banii daţi de Gigi. Am vândut şi jucători, i-am dat pe Luţu, pe Roşu, aveam lot bun. Eu ştiu cum a dat bani, se împrumuta, risca enorm. Recunosc însă că a dat bani, n-am de ce să mă ascund”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.