Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a rămas mască la propunerea judecătorilor ÎCCJ: Ce le-a declarat magistraților

ponta dna agerpres

Judecătorii l-au lăsat mască pe Victor Ponta la ÎCCJ. Ei i-au propus un pact, de nerefuzat în opinia lor: Ponta să recunoască faptele și să beneficieze de o reducere a pedepsei. Fostul premier Victor Ponta le-a spus vineri magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu recunoaşte faptele de care este acuzat în dosarul 'Turceni-Rovinari' şi nu doreşte să fie judecat prin procedura simplificată.

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpaţii din dosarul 'Turceni-Rovinari' dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime din cuantumul pedepselor dacă îşi recunosc vinovăţia.

Citește și: Prima declarație a lui Victor Ponta la ieșirea de la ÎCCJ

Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi Laurenţiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, au anunţat că nu doresc să apeleze la această procedură şi vor să dea declaraţii la termenele următoare.

Tot acum, avocaţii celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declaraţii la DNA în cursul urmăririi penale şi doresc readministrarea probelor.

Citește și: O tânără umblă goală printre mașini / VIDEO

Judecătorii au stabilit ca la următorul termen din 5 aprilie să înceapă audierile în acest dosar, iar primul care va da o declaraţie în sala de judecată va fi Laurenţiu Ciurel.

La ieşirea din sediul instanţei supreme, Victor Ponta şi Dan Şova au refuzat să dea declaraţii presei. Fostul premier a glumit cu jurnaliştii spunând că "într-o viaţă anterioară" le-ar fi răspuns la întrebări.

Citește și: INCREDIBIL Torționarul Ion Ficior e cel care a găsit cadavrul Mălinei Olinescu / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.