Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta anunță că MOȚIUNEA PICĂ: A strâns numărul de parlamentari care să nu voteze

facebook.com
Dragnea Ponta

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, susţine că după votarea moţiunii de cenzură în Parlament va fi "o criză şi mai mare", însă, dacă există suficientă dorinţă de raţiune, se poate găsi o soluţie pentru un Guvern Grindeanu II.

"Eu cred că până mâine la ora 11,00, dacă există suficientă dorinţă de raţiune, de dialog, de gândire pe termen mediu şi lung din toate părţile, se poate găsi o soluţie ca imediat să avem un Guvern Grindeanu II tot PSD-ALDE, cu miniştri mult mai buni decât cei care au fost acum, cu un program de guvernare, sigur, bazat pe cel din campanie, dar sustenabil şi realist şi cu stabilitatea de care România are nevoie. Din partea domnului Grindeanu, cu care de altfel am vorbit şi vorbesc şi acum, există această dorinţă", a declarat Ponta marţi pentru Realitatea TV.

Citește și: România TV e la un pas să se închidă

El a spus că le-a transmis mesajul său colegilor din PSD "pe toate căile posibile, şi formale şi informale", sperând sper că "până la urmă raţiunea va triumfa".

Ponta consideră că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, e un om cu multă experienţă politică, ştiind foarte bine să disimuleze.

Citește și: Singura țară de care se teme ISIS .

"Eu îl cunosc şi el pe mine şi eu pe el ne ştim foarte bine când suntem îngrijoraţi sau nu. E foarte îngrijorat, aşa cum şi domnul Grindeanu şi eu suntem îngrijoraţi. Nimeni nu ştie care va fi rezultatul de mâine. (...) Un singur lucru cred că ştie şi Liviu Dragnea, cum ştie şi Sorin Grindeanu şi cum ştiu şi eu: după ce se votează moţiunea de cenzură, vom avea o criză şi mai mare", a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, dacă moţiunea e respinsă, va fi un Guvern Grindeanu, dar fără un sprijin parlamentar clar. "Practic, de mâine seara trebuie Sorin Grindeanu să meargă şi la PSD şi la ALDE, să găsim miniştri buni, să refacem nişte lucruri care s-au stricat. Dacă cumva moţiunea trece, ceea ce eu nu cred, dar este posibil, din acel moment, practic, la PSD, la ALDE, la Guvern, la Parlament nu mai este nimic de făcut, pentru că din acel moment toată decizia va fi la preşedintele Iohannis", a explicat Ponta.

Citește și: Romania se mentine lider mondial la videochat

El a precizat că va vota la vedere împotriva moţiunii. "Domnul Dragnea are nevoie de 233, noi avem nevoie de 14, nu de 14, de 13, că pe mine vă puteţi baza că mâine voi vota la vedere împotriva moţiunii, pentru că eu cred că e o greşeală să fii PSD-ist şi să votezi o moţiune a PSD contra PSD. (...) Dacă moţiunea nu trece, domnul Grindeanu va forma un nou guvern - fără să mai meargă la preşedinte decât pentru miniştri, nu pentru învestirea ca prim-ministru, sigur - din membrii PSD şi ALDE. Dacă moţiunea trece, o să avem în continuare o criză politică", a spus Ponta.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Un cunoscut EPISCOP a fost filmat când întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot ÎNSURAT

El a menţionat importanţa modului în care se obţin voturile. "Al doilea lucru care cred că e important şi pe care jurnaliştii care au rămas jurnalişti (...) l-au spus tot timpul, e foarte important şi cum obţii acele voturi, pentru că, dacă le obţii prin negociere politică, e un lucru normal (...), dar dacă ajungi, ca aseară, să ai o negociere cum a fost cea cu UDMR sau dacă ajungi, astăzi am auzit tot felul de lucruri, de sume de bani, de ameninţări, atunci lucrurile sunt foarte, foarte rele, foarte grave", a adăugat Ponta.

Citește și: Cu speranța că nu se va afla că e HOMOSEXUAL, Episcopul Hușilor a purtat tehnică de la DNA: Cum a vrut să stingă SCANDALUL SEXUAL ce zdruncină Biserica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.