Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta anunță PRIMA LEGE pe care o va adopta ca președinte al Camerei Deputaților

ponta psd

Victor Ponta și-a anunțat, oficial, candidatura la șefia Camerei Deputaților, fiind criticat dur de Liviu Dragnea, vechiul și noul său dușman. Ponta se și vede șef peste deputați și anunță că vrea să adopte un proiect ce a trecut la Senat. Este vorba despre propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator şi 3 la angajat.

”Un proiect foarte bun adoptat de Senat- in continuarea politicilor economice si sociale pe care USL le-a pus in practica spre binele tuturor / se combate munca la negru si se reduce din nou taxarea muncii!

Cred ca foarte rapid Camera Deputatilor poate si trebuie sa adopte acest proiect / Klaus Iohannis il va respinge o data ( ca asa va primi ordin "din afara", cum a primit si la Codul Fiscal) / se voteaza din nou in Parlament si poate intra in vigoare la 1 Ianuarie 2017!

It's the Economy Klaus si penelistilor”, e mesajul lui Ponta.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, mesaj halucinant: Ce a putut să spună primarul Craiovei

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator şi 3 la angajat.

Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ''pentru'', 23 ''împotrivă'' şi o abţinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare. Guvernul a avut un punct de vedere negativ în privinţa acestui proiect.

Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului

Propunerea legislativă de modificare a Codului fiscal a fost iniţiată de deputaţii PSD Florin Iordache, Marian Neacşu, Florin Pâslaru, Petru Gabriel Vlase.

Potrivit proiectului, cota de contribuţie de asigurări sociale este de 21,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 13,8% contribuţia datorată de angajator. Pentru condiţii deosebite de muncă, cota de asigurări sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 18,8% pentru cea datorată de angajator. Pentru condiţii speciale de muncă, cota de contribuţie la asigurările sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contribuţia individuală şi 23,8% - pentru cea datorată de angajator.

Senatul este prima Cameră sesizată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.