Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, anunț surpriză despre DNA

ponta kovesi

Premierul Victor Ponta a făcut un anunț surpriză despre DNA! El a declarat vineri, la Craiova, că nu îşi doreşte ca Guvernul să controleze justiţia, punctând că este constituţional şi democratic să existe trei puteri în stat. El a afirmat că nu are în vedere demararea unor controale la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), menţionând că este necesară respectarea principiului separării puterilor în stat pentru menţinerea democraţiei.

Citește și: INTERVIU BOMBĂ cu Laura Codruța Kovesi: Nu beau cafea dimineata, ci lacrimi de corupt

"Categoric nu am în vedere controale la DNA. Eu, spre deosebire de majoritatea sau toţi românii - există doar două excepţii dintre toţi, domnul preşedinte Iohannis şi cu mine - nu avem voie să criticăm în mod direct dacă e ceva ce nu ne place sau să vorbim despre cazuri pentru că sunt funcţiile şi orice declaraţie din funcţia respectiv categoric are o conotaţie politică.

Citește și: Traian Băsescu oferă detalii despre cel mai arzător subiect al săptămânii

Restul românilor au voie să îşi spună părerea, că e de bine, că e de rău, e problema lor, că e democraţie. Eu nu am voie să îmi spun părerea şi cu atât mai puţin nu e constituţional şi nici nu îmi doresc ca Guvernul să controleze justiţia. Ce îmi doresc şi e constituţional şi democratic este să avem trei puteri în stat, Justiţia - independentă, Parlamentul fără de care nu există democraţie şi Guvern fără de care nu există nimic altceva. Cele trei puteri să se respecte, să se controleze reciproc, că dacă avem o singură putere, nu mai e democraţie, e dictatură", a spus Victor Ponta.

Citește și: Dan Șova a fost învins de un jurnalist într-un proces de 566.000 de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.