Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, atac la Vasile Dîncu: semnal de OPOZIȚIE în interiorul PSD

Vicepremierul Vasile Dâncu, susținut de PSD în Guvern, a declarat că nu este exclusă o alianță PSD-PNL după alegerile, dar la cum stau lucrurile în prezent este greu de crezut. Fostul lider PSD, Victor Ponta, se arată total împotriva acestei idei și se întreabă de ce ar trebui el, ca simplu membru PSD, să voteze o astfel de alianță.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: o fac eu, dacă nimeni de la PSD și PNL nu poate

”Ok, am inteles dorinta ( sau propunerea, sugestia, ideea)!

Dar am o intrebare ca simplu membru PSD ( care inteleg ca ar trebui sa votez chestia asta) - DAR DE CE? ( sau pentru ce/ pentru cine) !

Ma poate ajuta cineva care "are intrare" la Dl Dincu cu raspunsul la aceasta intrebare - ca nu pot eu sa il deranjez pe Dl Vicepremier”, a spus Victor Ponta.

Vicepremierul Vasile Dîncu a spus că nu exclude o alianță, însă îi este greu să creadă că aceasta se va produce.

"Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii românești o coaliție PSD — PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-și afirme identitatea. Deci, în mod normal, în acest moment, se exacerbează diferența, se exacerbează lupta dintre PNL și PSD. (...) Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliție, de 75 la sută, care și-a propus să facă două lucruri mărețe: modificarea Constituției și regionalizarea, descentralizarea și nu a făcut nimic din acestea. Ce a ieșit de atunci și a rămas și în mintea politicienilor este că o coaliție foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democrație și pentru România. Pentru că oamenii s-au pierdut atunci în bătălii pentru mize mici, pentru împărțirea puterii și tot timpul a fost o bătălie pentru împărțire de putere. Ori eu cred că, în acest moment, niciunul dintre partide nu-și propune acest lucru", a afirmat Vasile Dîncu, la B1 tv.

El a adăugat că singurul lucru care ar putea să ducă la o coaliție PSD — PNL ar fi, probabil, situația în care niciunul dintre partide nu va reuși să facă majoritatea.

"Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate, și PNL și PSD, cel puțin la psihicul de acum al celor două partide", a opinat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.