Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta atacă furibund Curtea de Conturi

04_Ialomitianu_05_Mediafax

Victor Ponta este nervos pe Curtea de Conturi care dezvăluie, cu subiect şi predicat, că  promisiunile premierului privind reducerea corupţiei în utilizarea fondurilor publice au reprezentat doar pură propagandă electorală, căci, în realitate, baronii şi clientela PSD prosperă prin utilizarea discreţionară a banului public. De la an la an, sumele sifonate din bugetul de stat şi bugetele locale cresc cu miliarde de lei.

În propriu-i stil de a răstălmăci evidențele, Ponta pune pe seama Curţii de Conturi blocarea investiţiilor, deşi această instituţie nu are decât rolul de a verifica ulterior legalitatea şi eficienţa utilizării banului public. Victor Ponta, fără să-şi dea seama, a recunoscut că politicile pe care vrea să le promoveze ca un mare erou se bazează toate doar pe tăierea cheltuielilor cu investiţiile şi nu au ca fundament o mai bună colectare a veniturilor bugetare, prin diminuarea evaziunii fiscale. Nu este pentru prima dată când Victor Ponta atacă furibund instituţii care nu-i cântă în strună. De exemplu, a lovit în Consiliul Fiscal, instituţie în subordinea Parlamentului care a îndrăznit să-l contrazică cu privire la rezultatele privind încasările bugetare şi modul de utilizare a banului public. Dacă i-ar sta în putere, Victor Ponta ar trimite Corpul de Control al Guvernului şi peste domnul Văcăroiu, pentru a-l intimida şi aduce la tăcere, la fel cum procedează şi cu adversarii săi politici.

Victor Ponta nu mai are nici minimum de respect faţă de un vechi lider al PSD, care conduce de peste şapte ani Curtea de Conturi a României. Chiar dacă domnul Nicolae Văcăroiu s-a desprins din PSD, a reuşit să transforme Curtea de Conturi într-o instituţie de control la standarde europene. Cu toate acestea, domnul Văcăroiu nu cred că şi-a imaginat vreodată că va fi atacat într-un stil comunist chiar de către unul dintre tinerii socialişti şcoliţi în TSD, care încă se mai află în fruntea Guvernului României. De fapt, Curtea de Conturi a semnalat în ultimii doi ani de zile o creştere fără precedent a risipei şi lipsei de transparenţă în utilizarea banului public, precum şi încălcări grave ale legislaţiei în vigoare cu privire la utilizarea fondurilor publice.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.