Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, despre Eduard Hellvig: Coautor la lovitura de stat din 2012. Ironie pentru Iohannis

ponta iohannis

Premierul Victor Ponta a comentat vineri dimineaţa propunerea lui Klaus Iohannis pentru şefia SRI. Preşedintele l-a propus joi pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI. Hellvig are nevoie şi de votul Parlamentului.

Ponta a comentat ironic situaţia, ba chiar l-a 'înţepat' pe Iohannis pentru că a propus o persoană implicată politic. Totuşi, dincolo de comentariile ironice, premierul se declară de acord cu propunerea preşedintelui.

"Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, ba mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL. E unul dintre cei care cu am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez aşa din propagandă, este alături de mine, de Crin Antonescu şi de Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012. Strict asupra persoanei dlui Hellvig nu am absolut nimic, dimpotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să-şi facă foarte bine datoria. Noi, ca principiu, am considerat că la conducerea serviciilor ar fi fost, din punctul nostru de vedere, mai bine o persoană neimplicată politic, dar e dreptul preşedintelui să propună acest lucru", a declarat Ponta la o conferinţă despre Ziua Internaţională a Datelor Deschise.

Întrebat cum va vota, preşedintele PSD a subliniat că va opta în conformitate cu votul grupurilor parlamentare din care face parte.

"Trebuie să discutăm doar această problemă de principiu, pentru că ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des - să nu fie toată puterea doar de la un singur partid. Acum am înţeles că de fapt asta se aplică la PSD. Doar de la PSD nu trebuie să fie toată puterea. Dacă e din alt parte, nu e o problemă. Dar nu e singura dezbatere în public în care nu se păstrează aceleaşi principii pentru toţi. Dar, din punctul meu de vedere, ca persoană cred că propunerea e bună. Care va fi decizia în grupuri, o să vă spunem luni", a menţionat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.