Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: 'Dictatura FASCISTĂ avansează în România'

ponta ue

Victor Ponta i-a criticat dur pe protestatarii care vor ieși astăzi în stradă pentru a susține DNA și a critica Curtea Constitutionala. "Cei "frumosi si liberi" vor protesa azi impotria CCR ( o institutie prevazuta in Constitutie) care a indraznit sa supere DNA - o institutie romaneasca care nu exista in nicio tara a Uniunii Europene ! Totul pentru "Statul de Drept" nu-i asa?!?", a scris fostul prim-ministru pe pagina sa de Facebook.

DNA despre ancheta Rise Project care îl vizează pe Liviu Dragnea: Nu putem comunica nimic

"Dictatura fascista avanseaza in Romania / iar cei care inca mai cred ca ei lupta pentru democratie si "Stat de Drept" ( gen Doamna Mungiu Pippidi) ar trebui sa accepte aceasta realitate.

Tot internetul si presa securista sunt pline de o saptamana de atacuri la adresa CCR si a membrilor sai "politizati" !

Cei "frumosi si liberi" vor protesa azi impotria CCR ( o institutie prevazuta in Constitutie) care a indraznit sa supere DNA - o institutie romaneasca care nu exista in nicio tara a Uniunii Europene ! Totul pentru "Statul de Drept" nu-i asa?!?

Doamna Mungiu Pippidi incearca sa puna stavila unei miscari politice si ideologice extremiste ( la a carei nastere si consolidare a participat) - interesant este sa cititi comentariile covarsitor negative ale fanilor Doamnei Mungiu la acest apel - toti gandesc ca si "camasile brune" ale lui Mussolini sau ca tinerii SS!

Argumentele sunt simple si mincinoase ( bune pentru niste oameni care se cred foarte destepti si detinatori ai adevarului

) - Guvernul si CCR incalca Statul de Drept si Presedintele CCR este "pesedist"!

Citește și: Consultant politic: 'SOARTA administrării României stă în soarta PSD-ului'

Doar pentru istorie vreau sa reamintesc doua momente care au marcat fundamental viata Romaniei si ale caror consecinte le simtim si azi :

1. Decizia nr 683/27 iunie 2012 a CCR prin care s-a decis ( in mod total eronat cred eu) dreptul Presedintelui Romaniei de a participa la Consiliul European in locul Primului Ministru - aceasta decizie stabileste pentru Romania un regim de reprezentare total anormal in UE ( doar Franta mai este reprezentata de presedinte in locul Premierului si doar atunci cand nu exista coabitare) si face ca tara noastra sa fie complet handicapata in activitatea europeana / mai direct - cat timp nu avem seful Guvernului la masa Consiliului European nu ne va baga nimeni in seama altfel decat pentru votul de final

Decizia a fost adoptata cu un vot de 5-4 din partea judecatorilor CCR

2. Hotararea nr 6/ 21 august 2012 a CCR de invalidare a referendumului privind demiterea Presedintelui Romaniei Traian Basescu / desi 7,5 milioane cetateni au votat DA si sub 1 milion au votat NU judecatorii CCR au decis ca Traian Basescu sa revina in functie incetand mandatul de interimar al lui Crin Antonescu

Hotararea CCR este adoptata cu 6-3 ( in acest caz 5 voturi nu erau suficiente fiind necesare minim 6 conform legii)

Pentru corectitudine fac precizarea ca actualul ministru al Justitiei a fost in ambele cazuri de partea corecta ( dar minoritara)!

Cu toate ca in ambele cazuri USL avea majoritatea sprijinului popular, Presedintele interimar al Romaniei, conducerea Parlamentului si a Guvernului nu a desfiintat nimeni CCR - deciziile sale au fost respectate. Poate am gresit ?

Stiti ca atunci CCR era condusa de Dl Augustin Zegrean - fost deputat PDL si "juristul de casa" al lui Traian Basescu / dar atunci numirile politice la CCR erau bune - acum sunt gresite!

Intrebare de 100 puncte pentru Ioana Ene Dogioiu , Hotnews, Digi 24, toti apostolii "anticoruptiei" si luptatorii frumosi si liberi care se vor strange azi in Piata : stiti care dintre judecatorii CCR a dat votul decisiv in ambele decizii , votul care a facut majoritate? Daca nu stiti pot sa va ajut cu cateva detalii : o doamna judecatoare numita de PSD, fosta colega cu Dl Adrian Nastase, la propunerea domnului Octav Cozmanca ( erau rude din Botosani) si care (spun gurile rele din presa desi eu nu cred asa ceva) a fost convinsa sa voteze "cum trebuie" deoarece Dl General Coldea avea in original dosarul sau de informator al Securitatii ( decizia CNSAS de colaborare a fost adoptata in unanimitate !!!)

Ati inteles cum se cladeste si se protejeaza Statul de Drept ? Si cum e buna CCR daca decide ca noi si cum trebuie desfiintata cand se atinge de DNA? Ati vazut cum unii judecatori numiti de PSD sunt buni si altii rai ( daca nu au dosar la Secu)? Ati inteles cum ajungeti sa o injurati pe Doamna Mungiu Pippidi dupa ce ati iubit-o pe Doamna Aspazia Cojocaru? Bun - atunci haideti la protest! Totul pana sa ne lamurim cu totii ca se poate si mai rau decat pe vremea comunistilor!", a scris fostul premier pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.