Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta – Dottore pe viață

Știrea zilei de ieri ar suna cam așa: „Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a finalizat raportul privind lucrarea de doctorat a fostului premier Victor Ponta. Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că membrii Comisiei Tehnice, în urma unei analize a lucrării, au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta.„

Știrea în sine nu este o surpriză pentru nimeni. Sau, cel puțin, pentru nimeni din cei care pot privi lucrurile dincolo de patimă, dincolo de pasiunile pentru un politician sau altul. Plagiatul a fost unul din cuiele la sicriul politic al lui Ponta. Unul extrem de important. Pentru că i s-a lipit atât de bine eticheta de „Dottore„ dată de Traian Băsescu. Iar pentru oameni a rămas un plagiator. Și totul ar fi putut rămâne un banal scandal, dacă premierul de la acea vreme ar fi avut bărbăția să își recunoască greșeala, să își asume eventualele sancțiuni academice și astfel să închidă povestea.

Numai că Ponta a făcut ce știe el mai bine: s-a acoperit de ridicol:

- a declarat inițial că e consideră o performanță faptul că într-o lucrare de 410 pagini au fost plagiate doar 30.

- a declarat că „reglementările privitoare la citarea în ghilimele sunt ulterioare anului 2003„

- deși 3 surse confirmau plagiatul (CNATDCU, Comisia de Etică a Universității București și raportul științific de la 3 profesori de drept), Ponta găsește în Ecaterina Andronescu și Consiliul Național de Etică un nefericit sprijin, CNE fiind singura instituție care a ales să spună că nu vorbim de un plagiat.

- decizia de schimbare a regulamentului CNATDCU de către Min Educației cu doar o zi de întrunirea acesteia a fost considerată o intervenție brutală a premierului Ponta în acest subiect.

Chiar dacă academic i se va retrage cel mai probabil titlul, Victor Ponta este deja condamnat să fie un Dottore pe viață. Și asta în sens negativ. Și aceasta este doar unul din motivele pentru care, deși refuză să creadă asta, cariera sa politică la nivel mare este de mult timp sfârșită, oricât speră unii din fanii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.