Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, 'executat' de Universitatea Bucureşti

ponta nervos

Întrebat dacă are de gând să ia o decizie în legătură cu titlul de doctor al lui Victor Ponta, noul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat că nu a fost contactat de Universitatea Bucureşti. Instituţia nu a aşteptat o a doua invitaţie şi a anunţat deja că retrimite, joi, dosarul prin care cere retragerea titlului de doctor al fostului premier Victor Ponta.

Universitatea a mai sesizat o dată Ministerul Educaţiei pe această temă, în 2012, dar Consiliul Naţional de Etică, instituţie care se află în subordinea ministerului, a concluzionat că fostul premier nu şi-ar fi plagiat teza de doctorat susţinută în 2003 la Facultatea de Drept.

„Joi trimitem o nouă solicitare de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta, trimitem tot dosarul pe care l-am trimis şi atunci în 2012. Practic, de atunci nu s-a mai întâmplat nimic în acest caz. În privinţa doctoratelor suspectate de plagiat ale lui Gabriel Oprea şi Olguţa Vasilescu vom discuta la Comisia de Etică a Universităţii dacă trimitem şi dosarele lor“, a explicat, pentru „Adevărul“ rectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Mircea Dumitru.

La rândul său, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, profesorul Marian Popescu, spune că ar trebui schimbată şi componenţa Consiliului Naţional de Etică, cel care a dat verdict favorabil în cazul plagiatului lui Ponta. În cazul demnitarilor, retragerea unui titlu de doctor nu poate fi făcută doar în baza analizei realizate de Comisia de Etică a Universităţii, de aceea există un Consiliu Naţional de Etică, subordonat direct Ministerului Educaţiei.

„Nu ştiu ce decizie se va lua, dar actualul Guvern a venit pe un val de integritate, deci ar trebui să pună în operă această integritate şi asta include deciziile pe care le-a luat până acum Consiliul Naţional de Etică. Noi, ca universitate, doar ne facem datoria, la fel ca în 2012“, a spus Marian Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.