Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îi lovește pe liberali tocmai din SUA: It's about economy-peneliștilor și pedeliștilor

ponta bile

Victor Ponta e în vacanță în SUA, dar nu ratează ocazia de a le da lecții rivalilor de la PNL. Premierul a postat, luni noaptea, un mesaj despre încasările la buget în primele 7 luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Lecția de economie pentru liberali s-a încheiat cu un mesaj ironic al lui Victor Ponta.

"IT'S ABOUT ECONOMY... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL!"

Cifrele finale privind încasările la buget după primele 7 luni din 2015 (comparativ cu primele 7 luni din 2014) arată clar diferența între gândirea economică a USL care duce spre dezvoltare și miopia austerității care ne-a condus în 2010-2012 (reprezentată și azi de PNL/PDL care se grăbesc din nou să acapareze puterea):

1. Încasări 115,7 miliarde RON în 2015 (față de 106,6 miliarde RON în 2014) - plus 9,1 miliarde RON (aproximativ 2 miliarde de Euro);

2. Încasări din TVA 33,9 miliarde RON în 2015 (față de 29,3 miliarde RON în 2014) - plus 4,5 miliarde RON (aproximativ 1 miliard Euro);

3. În această perioadă au fost aplicate următoarele măsuri cu impact bugetar negativ - scăderea CAS cu 5pp / scăderea taxei pe construcțiile speciale de la 1,5 la 1 % / neimpozitarea profitului reinvestit pentru companii / creșterea contribuției la Pilonul II de pensii de la 4,5 la 5% / scăderea TVA la alimente de la 24% la 9%!

4. Prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010-2012 și a fost combătută prin înființarea Direcției Antifraudă) și măsuri de stimulare economică și creșterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obțin rezultate concrete!

Restul este doar politica austerității mioape și a demagogiei politice specifice guvernării 2010-2012 și reprezentate azi de "flămânzii" de la PNL/PDL!

"It's about economy - peneliștilor și pedelistilor"!”, a transmis premierul din vacanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.